IMF Türkiye’deki ekonomik durumu takip ediyor

IMF Türkiye'deki ekonomik durumu takip ediyor
IMF Türkiye'deki ekonomik durumu takip ediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye içinde bulunduğu hesaplı problemleri müttefik ve dostlarının yardımı ile birlikte milletin el birliği ile çözüyor. Özellikle TL’nin her tarafta layık kazanmaya başladığı şu günlerde konuya ilişkin IMF’den tanımlama geldi.

“YAKINDAN İZLİYORUZ”

Uluslarara Para Fonu (IMF) Sözcüsü Türkiye’deki parasal gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Sözcü, Türkiye’nin piyasalarda oynaklığın yaşandığı bir dönemde istikrarı desteklemek ve dengesizlikleri azaltmak için güçlü hesaplı politikalar ortaya koyması gerektiğini bildirdi.

Sözcü, “Son piyasa oynaklığı ışığında, yeni yönetimin bir taraftan merkez bankasının fiyat istikrarını koruma görevini yerine getirmesinde bütün operasyonel bağımsızlığını sağlarken, üstelik makroekonomik istikrarı destekleyecek ve dengesizlikleri azaltacak güçlü idareli politikalara bağlılığı ispatlaması gerekecek.” ifadelerini kullandı.

TALEP İŞARETİ DEĞIL

IMF Sözcüsü, Türk yetkililerin kendilerinden mali destek istek etmeyi düşündüklerine dair bir sinyâl olmadığını belirtirken, durumu yakında izlemekte olduklarını ifade etti.