İmar Barışı’na rekor tatbik

İmar Barışı'na rekor tatbik
İmar Barışı'na rekor tatbik
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, konutların imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi kapsamında Yapı Tescil Belgesi için e-Devlet üzerinden 8 Haziran’da başlayan başvurulara vatandaşların ilgisi sürüyor. İmar Barışı düzenlemesine yapılan uygulama sayısı iki ayda 4 milyon 141 bin 52’yi buldu.

3 MİLYONU EV BAŞVURUSU

Bu başvurulardan 3 milyon 654 bin 601’i ev, 376 bin 27’si ticari yapı, 110 bin 300’ü tarımsal inşa ve 124’ü güneş enerjisi santrali için yapıldı. Bu kapsamda 306 bin 399 inşa tescil belgesi verilirken, vatandaşlarca doküman bedeli olarak 1 milyar 643 milyon 280 lira ödeme yapıldı.

İmar Barışı'na rekor başvuru

Vatandaşların devletle münakaşacı durumunun ortadan kaldırılması, imara tutarsız, ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017’den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve şehirsel alanlardaki bütün yapıları kapsıyor. PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile “www.turkiye.gov.tr” adresine veya “e-Devlet” mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.

Sayfaya giriş yapan inşa sahipleri, “İmar Barışı Başvuruları” bölümüne girdikten daha sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor. Düzenlemede son uygulama günü 31 Ekim 2018 olarak belirlendi, bedeli ise 31 Aralık 2018’e değin ödenebilecek.