İlave Tediye Kararı Resmi Gazete’de Yayınlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kamu işçilerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği ilave tediye kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Bana göre Cumhurbaşkanı’nın kararıyla ödenecek 26 günlük ilave tediyenin ilk taksiti olan 13 günlük ilave tediye, 17 Ağustos 2018 tarihinde ödenecek. Böylece kamu işçileri Kurban Bayramın’na ilave tediyelerini alarak girmiş olacaklar.

Cumhurbaşkanı’nın kararıyla ödenecek ilave tediyenin ikinci taksiti ise 7 Aralık 2018 tarihi itibariyle işçilere ödenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen taşeron işçiler de dahil, tüm 4 D kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılacak. Ancak belediye şirket işçileri ilave tediye alamayacak. Geçici işçiler de çalışmalarına orantılı olarak ilave tediye alabilecek.

Peki ilave tediye ödemesi ne şekilde hesaplanır? Kamu işçilerine ilave tediye ödemesi nasıl yapılacak?

İlâve tediye, hizmet süreleri ile orantılı şekilde hesaplanır. Bir tam yıl (365 gün) çalışan işçiye 52 günlük ücreti tutarında ödemede bulunulur. Bunun ilk 26 günü kanunla, ikinci 26 günü Cumhurbaşkanı kararıyla verilir. Kanunla yapılan ilave tediye ödemeleri iki taksit halinde daha önce yapıldı.

Şimdi ödenecek olan ise Cumhurbaşkanı kararıyla verilen ikinci 26 günlük tediye. Bu da iki taksit halinde işçilere ödenecek. 17 Ağustos’ta ödenecek olan da bu tediyenin ilk taksidi olan 13 günlük ilave tediye.

Kamu kurumlarının gecikmeden ilave tediye bordlarını düzenleyip 4 D kamu işçisi kapsamındaki bütün işçilerin ilave tediyelerini, 17 Ağustos’ta hesaplarında olacak şekilde yatırmaları gerekiyor.