İkiyaka Dağlarında terör yok halay var

İkiyaka Dağlarında terör yok halay var
İkiyaka Dağlarında terör yok halay var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgedeki kanaat önderlerinden Mehmet Fırat, beraberinde Şemdinli ilçesinin Üzümkıran köyünde yaşayan vatandaşlarla Sat Buzul Göllerinin de bulunduğu İkiyaka Dağlarına geldi.

“OPERASYONLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Burada güvenlik güçlerince düzenlenen “Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu” ile PKK’lı teröristlerden temizlenen bölgede Türk bayraklarıyla halay çeken vatandaşlar, doğal güzelliklerin tadını çıkardı, birlikte yer sofrasında yemek yedi.

İkiyaka Dağlarında terör yok halay var

Mehmet Fırat, yaptığı açıklamada, bölgeyi teröristlerden temizleyerek kendilerine bu imkanı karşılayan Mehmetçik’e teşekkür etti.

Bölgede terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesini isteyen Fırat, “Tek terörist kalmayıncaya değin terör örgütüne yönelik operasyonların devam etmesini istiyoruz. Biz senelerdir PKK’nın elinde her türlü zulme ve eziyete maruz kaldık. Terör örgütünün bugüne değin yaptığı saldırıları lanetliyoruz.” dedi.

“BÖLGEMİZE ÇATIŞMALARIN OLMASINI DEĞIL YATIRIMLARIN GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Fırat, bölgede yer alan Sat Buzul Göllerinin de turizme açılması gerektiğini vurgulayarak, “Burası turizme açıldığı süre tüm dünyanın göz bebeği haline gelecek ve ekonomimize koskocoman katkı sağlayacaktır. Dünyanın dört bir yanından turistler akın edecektir.

Buranın silah seslerinden temizlenmesinde ve arındırılmasında emeği geçen ilk kez değerli İçişleri Bakanımıza, generallerimize, Hakkari Valimize ve Yüksekova Kaymakamımıza şükran ve minnetlerimizi talep ediyoruz. Bundan Böyle bölgemizde çatışmaların olmasını değil yatırımların gelmesini istiyoruz.” diye konuştu.