İkinci nakil başvuruları için bugün son gün

İkinci nakil başvuruları için bugün son gün
İkinci nakil başvuruları için bugün son gün
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Antre Sınavı (LGS) ve adrese dayalı sıralama dahilinde 13 Ağustos ’ta başlayan, liselere ikinci nakil dönemi bugün saat 17.00 ’de sona eriyor. Adaylar, herhangi bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak e-Okul sistemi üzerinden nakil talebinde bulunabilir.

NAKİL SONUÇLARI 19 AĞUSTOS’TA

Yerleştiği okulu başkalaştırmak isteyen veya merkezi yatırma ve birincil nakil döneminde herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler nakil başvurusu yapabiliyor. İkinci nakil sonuçları 19 Ağustos ’ta açıklanacak.

MÜDÜRE ONAYLATMAK KOŞUL

8 ’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açıköğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen, yerleşemeyen öğrenciler yerleştirmeye başlıca nakil talebinde bulunabiliyor.

Seçim işlemi öğrenci ve velisi göre https://e­mektep.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam konuşmacı ortaokulu müdürlüklerinden yapılabiliyor. Yapılan tercihlerin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

İkinci nakil başvuruları için bugün son gün

FARKLI OKUL TÜRÜ PUAN ZORUNLULUĞU YOK

Merkezi sınav puanı ile öğrenci bölge okullara yerleşen öğrencilerden okul başkalaştırmak isteyenlerin, yerleştirmeye başlıca nakil döneminde tekrar lokal koyma ile öğrenci bölge okulları seçim etme zorunluluğu bulunmuyor.

Ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil seçim dönemlerinde Kayıt Alanı ’ndan mektep tercih etme zorunluluğu değil.

Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanı ’ndan yeğlemek kaydıyla en fazla 5 (beş) mektep tercihinde bulunabiliyor. Seçim yapan öğrencilerin ayrı mektep türü tercih etme zorunluluğu yok.

İkinci nakil başvuruları için bugün son gün

NÜSHA ÇIKTISI ALINACAK

Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak. Yerleştirmeye nakil başvuruları, seçim edilecek okulun abes kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabiliyor.

Tercihler, sisteme okul müdürlüğü göre girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye başlıca üçüncü ve dördüncü nakil dönemi tercihleri ise 27-31 Ağustos’ta ve 3-6 Eylül’de alınacak.