İHH Addis Etiyopya’da kurban dağıttı

İHH Addis Etiyopya'da kurban dağıttı
İHH Addis Etiyopya'da kurban dağıttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkenin başkenti Addis Ababa ’ya takriben 300 kilometre mesafedeki Sankura ve Hulbarag bölgelerindeki ailelerle bayramlaşan İHH ekibi, 420 hisse sahibinin kurbanlarını kesti.

“TÜRKLERİ BİZE ALLAH GÖNDERDI”

Türkiye ’deki hayırseverlerin gönderdiği kurbanların etleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Kurban dağıtımında AA muhabirine duygularını anlatan 45 yaşındaki yetim annesi Bahriye Ömer, her yıl İHH ’nın öbür yardım programlarından faydalandığını belirterek, “Türkleri bize Allah gönderiyor.” dedi.

İHH Addis Etiyopya'da kurban dağıttı

KURBAN ETLERİ DAĞITILDI

İHH ’nın yardımları sebebiyle fazla mutlu olduğunu söyleyen Ömer, “Çocuklarıma kitap, defter, kıyafet verdiler. Geçimimi sağlamam için de bana daha önce canlı hayvan hediye etmişlerdi.” diye konuştu.

“Allah bu yardımları yollayandan razı olsun.” diyen Ömer, yetim sponsorluk programı sayesinde her ay çocukları için vakıftan nakdi yardım aldığını da dile getirdi.

İHH Addis Etiyopya'da kurban dağıttı

İHH Doğu Afrika Sorumlusu Faruk Erkılıç ise kendilerini Etiyopya’nın  kırsal bölgelerine getiren  şeyin paylaşma görevi olduğunu belirtti.

Erkılıç, “Kardeşliğin, dostluk ve iyiliğin yayılması için çaba ediyoruz. Bu ülkede yaşamış ahali jurnal 2 dolar gibi bir gelirle yaşamaya çalışıyor. Bunun tatmin edici olmadığını biliyoruz.” ifadesini kullandı.

İHH Addis Etiyopya'da kurban dağıttı

Vakıf, bu kurban bayramında 103 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.