İcra memurlarının zorla ayırdığı baba- kız hasret giderdi

İcra memurlarının zorla ayırdığı baba- kız hasret giderdi
İcra memurlarının zorla ayırdığı baba- kız hasret giderdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Bağcılar ’da yaşayan Metin Ç., geçtiğimiz senelerde eşinden ayrılmak için mahkemeye başvurdu. Bu zaman içerisinde kızıyla zaman zaman görüşme fırsatı bulan baba, kızının kendisinde 1 ay kalma hakkına da sahip oldu.

İCRA MEMURLARI VE PEDAGOG EŞLİĞİNDE BABASINDAN ALINDI

Bir aylık süreye rağmen ayrılmaya baba- kız, eski eşin açtığı icra davasıyla terketmek zorunda kaldı. 10 yaşındaki ufak yağmur gözyaşları içinde gitmek istemediğini söylese de annesi, polis ekipleri, icra memurları ve pedagog eşliğinde babasından alındı.

İcra memurlarının zor kullanarak ayırdığı baba kız hasret giderdi

“BABA BENİ BIRAKMAYACAKSIN YOK Mİ”

Baba ve kızın ayrılmamak için feryat ederek çaba verdi. Kendisini almaya çalışan annesine de tepki gösteren ufak Yağmur “Ben mal mıyım” diye bağırarak babasına sarıldı. Annesinin bütün çabalarına rağmen babasının kucağından inmeyen Yağmur, “Baba beni bırakmayacaksın yok mi?” diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

“ZOR KULLANARAK GÖTÜRÜYORLAR SENİ KIZIM”

Memurların ısrarı üstüne kızı ile birlikte evinden aşağı inen baba Metin Ç., “Zor Kullanarak götürüyorlar seni kızım. Bu ülkede böyle.” diyerek duruma ayaklanma etti. Metin Ç. ve kızı Yağmur, sonunda polis aracına binerek karakola gitti. Karakolda Yağmur annesine teslim edildi.

UZMANLAR RAPOR SUNACAK

Baba Metin Ç. ’nin kızı yanına olduğu bir aylık süreçte annesinden kuvvet gördüğü gerekçesiyle Bakırköy 2. Aile Mahkemesi ’ne başvurmasının ardındaki mahkeme bireylerin adli pedagog kadar dinlenmesine karar vermişti. Bakırköy Yargı Sarayı ’na Yağmur annesi Züleyha ile beraber gelirken, baba Metin Ç. yalnız geldi. Minik Yağmur ’u adliyenin Adli Manzara Odası (AGO) ‘da pedagogla görüşmesinin ardından Metin Ç. ’de bilirkişi psikologla görüştü. Züleyha Ç. ’nin görüşmesi sırasında Yağmur ve babası hasret giderdi. Görüşmelerin sonucunda uzmanların edindiği izlenimleri mahkeme dosyasına rapor olarak sunulacak.