İBB, okul servisi sorgulama sistemini hizmete soktu

İBB, okul servisi sorgulama sistemini hizmete soktu
İBB, okul servisi sorgulama sistemini hizmete soktu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu sene İstanbul’da 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 2.714.030 öğrenci 151.604 hoca ders başı yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sebebiyle alınacak tedbirler zarfında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Alan Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İSPARK A.Ş., Büyük Kasaba Hatları A.Ş. , İDO A.Ş., İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Umum Servis Araçları Odası ’nın katılımıyla AKOM’da toplantıda uygulanacak eylem planı hazırlandı.

KAYITLI ŞOFÖR SORGUSU

İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesi tarafından sene birincil defa hayata geçirilen yeni bir dilekçe ile veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr/ adresinden servis sorgulaması yaparak servisler hakkında tüm bilgileri ve servis ulaşım ücretlerini öğrenebilecek. Siteye giren veli karşısına çıkan “KAYITLI ŞOFÖR SORGULAMA ’ ’ ile şoför bilgilerine ulaşarak şoförün sistemde belirtilmiş olup olmadığını öğrenebilecek. Şoför sisteme belirtilen ise; “Servis Taşımacılığında Şoförlük Yapmaya Uygundur” ibaresi ekranda görünecek.

İBB, okul servisi sorgulama sistemini hizmete soktu

KAYITLI SERVİS ARACI SORGULAMA ile servis hizmeti alınan aracın hangi kişi veya firma namına açıklanmış olduğunu ve servis yapmaya yerinde olup olmadığını öğrenilecek. Araç sisteme kayıtlı ise; firma/taşımacı ismi ile birlikte “Servis Taşımacılığı Yapmaya Uygundur” ibaresi ekranda görünecek.

MEKTEP SERVİS ÜCRETİ HESAPLAMA ile mektep türü seçildikten sonra açılış ve bitiş noktaları harita üzerinden işaretlenerek UKOME göre belirlenen aidat tarifesi üzerinden mektep servis ücretleri hesaplanabilecek. Vergi hesaplaması yapılırken okul türü olarak “okul öncesi, ilkokul ve ortaokul” seçilmesi durumunda sistem kadar, ücrete otomatik olarak %35 rehber personel ücreti de ilave edilerek veliler bilgilendirilecek.

SORGULAMA EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ…