Hüda Par, Odunpazarı ve İnönü Esnafının Derdini Dinledi

Hüda Par, Odunpazarı ve İnönü Esnafının Derdini Dinledi
Hüda Par, Odunpazarı ve İnönü Esnafının Derdini Dinledi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz ve İnönü ilçe Başkanı Mehmet Muhakkak Tarhan, beraberlerindeki heyetle birlikte Odunpazarı ve İnönü ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinlediler.

ilk kez Odunpazarı ilçesi esnafını ziyaret eden heyet esnafın durumunu sorarak can sıkıntısı ve taleplerini dinlediler. sonradan İnönü ilçesine geçen heyet, burada esnafı bir bir dolaşarak sorunları dinledi. Esnaf ziyaretinin ardındaki Dikgöz ve beraberindeki heyet, İnönü İlçesi Ziraat Odası Başkanı Ömer Koyunoğlu’yu makamında ziyaret ederek ilçenin ekonomisi üstüne düşünce alışı verişinde bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada yer alan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, esnafın fırsatçılar tarafından yerli ürünlere yaptığı zamlar, karaborsacılığın artması ve doların yükselişi nedeniyle iş yapamaz duruma geldiğini belirtti.

“Yerli ürünlere yapılan zamlar esnafı zor durumda bırakıyor”

Esnafın baskı bir süreçten geçtiğini ve yerli üretime dayalı ekonomi modeline geçilmesi gerektiğini vurgulayan Dikgöz, “Odunpazarı ve İnönü ilçe esnafımızı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledik. Esnaf gerçekte ziyaretlerimize şaşırdı. Siyasilerin, sadece seçimden seçime kendilerini ziyaret ettiğini belirterek tercih olmadığı halde böyle bir ziyaretten nedeniyle teşekkür ettiler. Esnaf; doların artışı, dolar bahanesiyle yerli ürünlerde bir takım fırsatçıların yaptığı zamlar ilk önce elde etmek üzere çoğu nedenden nedeniyle zarar ettiklerini, işlerinde büyük düşüşlerin yaşandığını söylediler. Esnaf, bir an önce dışarı giden bu kötü gidişatın önlenmesi için bizden de destek istediler. Yapılan zamlar sebebiyle aldıkları ürünlerde, bir önceki fatura ile şimdiki faturayı karşılaştırıp, aradaki farkı gösterdiler” dedi.

“Dışa bağımlılık bitirilmelidir”

Artık yerli üretim modeline geçilmesinin elzem olduğunu andıran Dikgöz, “Esnafın iş yapamayışı, piyasaların durumu öyle de iç açıcı değil. Evet, ülke olarak kuvvet günlerden geçiyoruz. İktidar halkla bütünleşmeli. Sonuç itibariyle benzer gemide hep birlikte yaşıyoruz. Bu sürecide birlikte atlatacağız. Bundan Böyle yerli üretime dayalı ekonomi modeline geçilmeli. Yerli üretim yapan çiftçiler desteklenmeli. Yerli üretim teşvik edilerek, dışa tiryakilik bitirilmelidir” biçiminde konuştu.

Son olarak Dikgöz, esnaf ziyaretinin gerisinde İnönü İlçe Ziraat Odası Başkanı Ömer Koyunoğlu’yu makamında ziyaret ettiklerini, samimi bir ortamda geçen ziyarette ilçe ekonomisi, çiftçilerin talepleri, karşılaşılan sıkıntıları ve ekonominin gidişatıyla ilgili hafıza alışverişinde bulunduklarını açıklama etti. – ESKİŞEHİR