Hollanda’da kiliseler satılıyor

Hollanda'da kiliseler satılıyor
Hollanda'da kiliseler satılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’da son dönemlerde kilise satışlarında kayda değer bir artış gözleniyor. Ülkenin bir çok noktasında fazla sayıda kilisenin arazisiyle satışa çıkartıldığı belirlenirken  önümüzdeki 10 sene içerisinde yaklaşık bin kilisenin daha boşalması bekleniyor. Bu satışın sebebi ise kiliseye giden sayısındaki düşüş.

“MASRAFLARI ÖDEYEMEZ IŞIK HALKASI GELDİK”

Ülkenin orta güney bölümünde yer alan Waalwijk kentindeki Sint-Clemens Kilisesi’nden Anton van Diessen, “Üzgünüm, kilisemiz satılık. Bundan Böyle insanlar tanrıya inanmıyor” diyor.

Bunu “acı verici” olarak değerlendiren Hollandalı din adamı, üzüntüsünü “Sadece benim için değil, cemaat için de pek. Onların kişisel tarihlerinin bir bölümü de yok olacak. Burada vaftiz, düğün, cenaze gibi çoğu olayı birlikte yaşadılar” sözleriyle açıklıyor.

İnançlı insan sayısının artan bir şekilde azaldığını ve dini toplulukların küçüldüğünü belirten van Diesen, bundan böyle kiliselerin yakıt, sigorta ve bakım masraflarını ödeyemez işik halkasi geldiklerini söylüyor.

Hollanda'da kiliseler satılıyor

CAMİ OLARAK HİZMET VERİYORLAR

Bazı kiliseler de, diğer inançlar için ibadethane olmaya devam ediyor. Tıpkı Lahey’deki eski Protestan Thomas Kilisesi gibi. Cemaati olmadığı için bir kaç sene boş kalan kilisesi gibi.

Müslümanlar tarafından satın alınan kilise, hemen cami olarak hizmet veriyor. Cami yöneticisi Robbert Mohammedamin, yaptığı açıklamada, merkezi konumu ve iyi bir otoparka sahip binayı adlıkları için hoşnut olduğunu anlatıyor.