Hindistan Cevizi Yağı metabolizmanızı hızlandırır

Hindistan Cevizi Yağı metabolizmanızı hızlandırır
Hindistan Cevizi Yağı metabolizmanızı hızlandırır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan cevizi yağının cildi nemlendirme, yaşlanmayı geciktirme, kırışıklık ve çatlakları giderme gibi birçok kayda değer özelliği bulunuyor. Keza egzama ve mantar gibi cilt sorunlarında da kullanılıyor.Metabolizmayı hızlandıran, kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyen Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin sağlığına dek birçok olumlu etkisi bulunuyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının faydaları hakkında data verdi.

Anne sütü içeriğine aynı

“Hayat ağacı” olarak da adlandırılan Hindistan cevizi meyvesi Filipinler ve güya ada ülkelerinde beslenmenin manâlı bir parçasıdır. Yerel ahali, pek fazla hastalığın tedavisinde Hindistan cevizi yağını kullanmaktadır. Bu yağ içeriğindeki MCT adı verilen orta zincirli yağ asitleri ve anne sütünde de yer alan laurik asit sebebiyle manâlı bir beslenme kaynağıdır.

Hindistan cevizi yağının diğer faydaları:

– İçeriğindeki laurik asit nedeniyle antimikrobiyaldir. Bağırsaktaki zararlı mikropları temizleyerek kolon sağlığını desteklemektedir.

– Hindistan cevizi yağına beslenmelerinde sık yer veren toplumlarda obezite ve buna bağlı hastalıkların gelişiminin daha az olduğu görülmektedir. bu nedenle hindistancevizi yağının metabolizma üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir.

-Tiroit fonksiyon bozukluklarının rafine yağlarla ilişkili olabileceğine dair yapılan araştırmalar bulunmaktadır. bu nedenle rafine yağların yerini soğuk sıkım hindistancevizi yağı ile başkalaşmak tiroit fonksiyonlarında iyileşme vaat edebilmektedir.

-Hindistan cevizi yağı, dış dünyaya karşısında bariyer görevi olan cildi nemlendirir, cilt üzerindeki mikropları değil eder ve buna alt olarak akne ve dermatit tedavisine takviye olmaktadır.

-İçerdiği MCT, orta zincirli yağ asitlerinin keton cisimciklere dönüşmesi sonucunda beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup; Alzheimer, Parkinson, Huntington ve MS gibi böylece fazla asap sistemi hastalığına karşı koruyucudur.

– Kanser hücrelerinin artma ve gelişmesini baskılamaktadır.

– Kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürür ve iyi huylu kolesterol (HDL) oranını yükselterek damar tıkanıklığı riskini azaltarak kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

– Antifungal etkisi nedeniyle öncelikle candida mantarı elde etmek üzere böylece fazla mantar hastalığını çare etmektedir.

– Vücutta yağ yakımına asistan oluyor

– Hindistan cevizi yağında diğer birçok yağın aksine uzun zincirli yağ asidi yok orta zincirli yağ asitleri bulunmaktadır. Orta zincirli yağ asitleri, uzun zincirli yağ asitlerinden daha farklı olarak metabolizmayı hızlandırmaya ve vücudun yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Yapılan bir araştırma, günde 1-2 yemek kaşığı orta zincirli yağ asidi yemenin, enerji yakımını % 5 oranında artırdığı göstermektedir.

Kahvenize ekleyin

Bir fincan sade filtre kahveye eklenen bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağıyla bütün gün, tok kalarak ve daha konsantre olmuş geçirilebilir ayrıca gün içinde daha fazla kalori yakımı sağlanabilmektedir. Sade kahve seçim edilmiyorsa, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağının yanında, 100 ml Hindistan cevizi sütü ve tarçın da eklenebilmektedir.

Ağız kokusunu kesin çözüm

Sabahtan uyanır uyanmaz Hindistan cevizi yağı ile yapılan gargara epeyce üstünlük sağlamaktadır. Diş fırçalamadan önce, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ağza alınır ve en düşük 5 dakika her tarafında ağız bu yağ ile çalkalanır. Hindistan cevizinde çokça yer alan Laurik asit, antibakteriyel, antifungal ve antiviral aktivite göstermektedir. bu nedenle başta ağız olmak üzere sindirim kanalı florasının temizlenmesi ve düzenlenmesinde etkilidir.

Hem;

– Dişleri beyazlatır.

– Diş eti iltihabı ve çürükleri çare eder, engeller.

– Fena ağız kokusuna neden olan kötü bakterileri öldürür.

– Diş eti kanamalarını tedavi eder, engeller.

– Diş hassasiyetini azaltır.