Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan İhracatçılara Müjde: Gerekli Desteği Vermeye Hazırız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan İhracatçılara Müjde: Gerekli Desteği Vermeye Hazırız
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan İhracatçılara Müjde: Gerekli Desteği Vermeye Hazırız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: “İhracatçımızın, bilhassa ithal ara maddelerinin Türkiye’de üretilmesini sağlaması önemli. Bu kapsamda bir strateji için bakanlık olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız. Yatırımları ihracatı artırma, teknolojik mahsul üretme ve cari açığı azaltma hedeflerine karşılık verip vermediğine tarafından değerlendirecek, karşılık verenleri önceleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

BAKAN ALBAYRAK, TİM BAŞKANI GÜLLE’Yİ KABUL ETTİ

Bakan Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve idare heyeti üyelerini kabul etti. Epeyce verimli geçtiği aktarılan görüşmede, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması için atılabilecek adımlar ayrıntılı olarak ele alındı.

GÖRÜŞMEDE İHRACATÇILARIN DÖVİZİ TÜRKİYE’YE GETİRMESİ DE DEĞERLENDİRİLDİ

Görüşmede ihracatçıların dövizi 180 gün içinde Türkiye’ye getirme ve yüzde 80’ini de bankada alıkoyma zorunluluğuna ilişkin düzenleme de değerlendirildi. Bakan Albayrak, TİM’in düzenlemeye ilişkin taleplerinin tebliğlerle karşılanabileceğini bildirdi.

“İHRACATÇILARIMIZIN, ARA MADDELERİN TÜRKİYE’DE ÜRETİLMESİNİ SAĞLAMASI LAZIM”

Görüşmedeki asıl gündem maddelerinden biri de ihracatın ithalatı karşılama oranının yükseltilmesi için tartı verilmesi gereken alanlar oldu. Bu kapsamda Albayrak, “İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerin Türkiye’de üretilmesini sağlaması önemli. Bu kapsamda bir taktik için bakanlık olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız. Yeni ekonomi yaklaşımımızda, masraf ve yatırımlarımızda öncelikli 3 alanımızın birisi ihracatı artırma hedefini yerine getirmek olacak. Yatırımları ihracatı artırma, teknolojik ürün üretme ve cari açığı azaltma hedeflerine karşılık verip vermediğine kadar değerlendirecek, karşılık verenleri önceleyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yeni dönemde özellikle Eximbank’ın fazla daha etkin bir yapıya kavuşturulacağını ve ihracatçıya bahşedilen desteğin daha ileri taşınacağını da kaydetti.