‘Hamsi avı bir ay ertelenmeli’

'Hamsi avı bir ay ertelenmeli'
'Hamsi avı bir ay ertelenmeli'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BloombergHT’nin yayınına katılan Iri, Marmara Denizi’ndeki hamsilerin bu sene az önce yeterince büyümediğini, çoğunluğun 7 santim civarında kaldığını söyledi.

“ANÇUEZ BOL, LAKIN MINIK”

Yeni av sezonunun 1 Eylül’de başladığını ve bu yıl hamsinin bol olduğunu gösteren Kocaman “Fakat Marmara’daki ançuez, Türk halkının yemediği boyda, avlanmanın yasak olduğu 9 santimden küçük” dedi.

Hamsinin bol ve ucuz olması için bir aylık bir av yasağı konması gerektiğini savunan Kocaman, bunun için bakanlıkla görüştüklerini kaydetti.

“KAT KAT POZITIF BALIK TELEF OLUYOR”

Kocaman “Av yasağı gelirse bu balık ekim, kasım, aralık ayında büyüyecek ve boyu şu anki boyunun iki misline gelecek. Idareli fiyattan halkımız bunu bol bol yiyebilecek. şimdi bu balığı tutarsak katledersek avlarsak keza balıkçı bundan para kazanamayacak, ayrıca de yavru balığı katletmiş olacağız” diye konuştu.

Iri, balıkçıların şu anda avladıkları 9 santimden küçük balıkları ölü biçimde denize döktüklerini belirterek “Yenebilir boydaki balık avından kat be kat fazlası telef ediliyor” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı balıkçılar için avlanabilir balık boyları şöyle. Bu ölçülerden küçük balıklara yakalayanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanuna tutarsız davrandıkları için cinayet kesiliyor. Yakalanan balıklara da el konuluyor.