Hamas’ın iki numaralı ismi Gazze’ye döndü

Hamas'ın iki numaralı ismi Gazze'ye döndü
Hamas'ın iki numaralı ismi Gazze'ye döndü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Refah Sınır Kapısı Basın Ofisinden yapılan yazılmış açıklamada, aralarında Hamas Siyasi Büro üyeleri Husam Bedran, İzzet er-Rişk ve Musa Ebu Merzuk’un da olduğu Aruri başkanlığındaki Hamas heyetinin sınırın Gazze tarafına geçtiği belirtildi.

GÖRÜŞMELERDEN MEMNUNLAR

Aruri’nin Gazze’ye dönüşü, İsrail ve Filistin medyasında, “Hamas ve İsrail arasında uzun vadeli bir anlaşma için üçüncü taraflar aracılığıyla yürütülen görüşmelerle alakalı olduğu” yönünde yorumlandı.

İsrail’in Haaretz gazetesi, Tel Aviv yönetiminin laf konusu görüşmelerden “ümit verici” olduğunu yazdı.

Hamas-İsrail görüşmelerinin son dakikada akamete uğrama ihtimalinin daima bulunduğu vurgulanan haberde, bununla beraber “ayrıca Filistin hem de İsrail tarafının görüşmelerin iyi gittiği yönünde sinyaller verdiği” öne sürüldü.

öte taraftan, Yediot Ahronot gazetesi de Aruri’nin, “Gazze’ye girişine izin veren İsrail’in kendisini herhangi bir saldırıyla niyet almayacağı yönünde Darı üzerinden teminat verdiğini” kaydetti.

Hamas'ın iki numaralı ismi Gazze'ye döndü

HEYET MISIR’DA

AA muhabirinin Hamas’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, birkaç gündür Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Hamas’tan üstteki düzey bir heyet Mısır istihbaratıyla, Filistin ulusal birliği ve İsrail ile Gazze’deki direniş örgütleri aralarında uzun vadeli bir mütareke anlaşması sağlanması için yoğun görüşmeler yürütüyor.

Hamas Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre de yaptığı yazılmış açıklamada, “Hamas’ın Filistin’de ulusal birlik arayışına ve Filistin halkının çıkarlarını gözeten uzlaşı arayışlarına ast olduğunu” belirtti.