Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına yiğitlik ödülü

Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına yiğitlik ödülü
Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına yiğitlik ödülü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FDD’nin Washington’da gerçekleştirdiği milli güvenlik zirvesinde, bazı FBI ajanlarına “cesaret” ödülü verildi.

New York’ta görülen ve Halk Bank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı dava sürecini takip eden savcı yardımcılarına ve FBI ajanlarına ödül verilmesi tepki topladı.

Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına cesaret ödülü

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Kalıcı Temsilcisi Nikki Haley’nin de yer aldığı ve “ulusal güvenlik zirvesi” temalı bir etkinlikte, Atilla davasındaki ajanlara ödül verilmesi sosyal medyada bir takım kullanıcılar tarafından “espri konusu” yapıldı.

Bazı kullanıcılar ise, faal çalışan devlet görevlilerinin, bir davayı cepheli yayınlarla takip eden bir kuruluştan ödül almasının etik açıdan içten olmadığına aksan yaptı.

Toplam yedi kişiye ödülü, FDD’nin Türkiye aleyhindeki çıkışlarıyla bilinen Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer verdi.

Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına cesaret ödülü

FETÖCÜ FIRARI POLİSE “KAHRAMAN” DİYEN FBI AJANI

Ödül bölge FBI ajanlarından Jennifer McReynolds, konuşmasında Atilla davasının tanıklarından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi firari polis Hüseyin Korkmaz’dan “kahraman” diye laf etti. McReynolds’ın bu sözleri, davadaki FETÖ etkisini ve FETÖ kaynaklı sözde delillerin nasıl kullanıldığını bir defa daha ortaya koydu.

Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına cesaret ödülü

BÜYÜKELÇİ KILIÇ: “ADALETİN YERİNİ BULMADIĞI ÇOK AÇIK”

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, skandal ödül töreniyle ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dava ile FETÖ arasındaki bağa dikkati çekti.

McReynolds’a yönelik eleştirilerde yer alan Büyükelçi Kılıç, “Onun açıklamaları, laf konusu davanın politize olmuş doğasını ve onun arkasındaki motivasyonları açıkça ortaya koymaktadır. O sözde delilleri/kayıtları kimlerin ürettiğini ve oradaki fena niyeti kendisi herkesten daha iyi biliyor.” ifadesini kullandı.

Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına cesaret ödülü

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç

Kılıç, McReynolds’ın “kahraman” diye söz ettiği FETÖ’cü eski kaçak polis Hüseyin Korkmaz’ın ABD’ye nasıl getirildiği, bu kişinin gezi ve konaklama masraflarının nasıl ayarlandığı ve üretilmiş iddiaya göre delilleri duruşma salonunda nasıl sunduğunu da sorgulayarak, FBI ajanına bu konularda konuşmaktan niçin kaçındığını sordu.

Kılıç, kaçak FETÖ’cü Korkmaz’a “kahraman” diyen FBI ajanına atfen, “Dolayısıyla onun açıklamaları en azından adalet tarafsızlığı ilkesine karşısında büyük bir ayıptır ve bu davada (Atilla davasında) adaletin yerini bulmadığını açıkça göstermektedir.” görüşünü paylaştı.

Hakan Atilla davasına bakan FBI ajanlarına cesaret ödülü

FETÖ’cü kaçak eski polis Hüseyin Korkmaz

TARAFLI KURULUŞUN YÖNETİCİLERİ ARAŞTIRMACI OLDU

ABD’de İsrail yanlısı ve Türkiye karşıtı çizgisiyle tanıdık FDD’nin Başkanı Mark Dubowitz ile Başkan Yardımcısı Jonathan Schanzer, Hakan Atilla davasında duruşmalara “araştirmaci” olarak tahsis edilmeleri de tartışmalara niçin olmuş, Türkiye karşıtı çizgisiyle tanıdık bir kurumun tepecik yöneticilerinin Atilla davasındaki rolleri sorgulanmıştı.

Aynı soruşturmada adı geçen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Cumhuriyet Irk Partisi (CHP) Milletvekili Aykan Erdemir de Atilla davasının şahit listesinde yer almıştı.