Günübirlik kiralanan evlere operasyon

Günübirlik kiralanan evlere operasyon
Günübirlik kiralanan evlere operasyon
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 il güvenlik müdürlüğü tarafından aynı zamanlı olarak ülke genelinde rezidans, apart daire ve stüdyo evler biçiminde otel gibi kullanılan günübirlik evlere yönelik denetlemelerin beşincisi gerçekleştirildi.

BENZEŞEN ZAMANLI BASKINLAR YAPILDI

Denetimlerde genel emniyet ve genel sıhhat açısından tehlike içeren unsurların engellenmesi, suça karışmış şahısların takibi ile yakalanması, tescil dışı ekonomi ile çaba edilmesi ve terör örgütü mensuplarının örgütsel faaliyetlerinin engellenmesi amaçlandı.

CINAYET YAĞDI

Bin 323 ekip ve 4 bin 53 personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, Kimlik Bildirim Sistemi’ne kaydedilen veya yapılan araştırmalarda günübirlik ev olabileceği değerlendirilen 8 bin 165 ev denetim edildi.

Ekiplerce 10 konut kayıt altına alınırken, yasaya aykırı etkinlik gösteren 68 evin kapatılması için operasyon başlatıldı.

bu arada 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’na muhalefet etmekten 543 konut sahibine toplam 2 milyon 382 bin 254 lira yönetimle ilgili para cezası verildi.

Denetimler esnasında haklarında yakalama kararı olan 36 kişi yakalanırken, vize ihlali yapan 15 yabancı uyruklunun sınır dışı edilmesi için işlemler başlatıldı.