Güney Kore’de okullarda kahve içmek yasaklandı

Güney Kore'de okullarda kahve içmek yasaklandı
Güney Kore'de okullarda kahve içmek yasaklandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore çocuklara en sıkı eğitimin verildiği ülkelerden. Öğrenciler, zorlu sınavlara yan tutuluyor. çalışmak ve kurnaz kalmak için de çok kahve tüketiyorlar. Oysa bir takım öğrencilerde yürek çarpıntısı şikayetleri baş gösterince, birincil ve orta okullarda kahve satışı yasaklandı.

KASIT DAHA SAĞLIKLI BIREY

Karar bir takım öğrencilerin kahve içtikten daha sonra yaşadıkları kalp çarpıntısı ardından geldi. Kahve yasağıyla, ayrıca öğrencilerin ayrıca de öğretmenlerin daha sağlıklı beslenmeleri amaçlanıyor.

14 EYLÜL’DE HAYATA GEÇECEK

Buna göre 14 Eylül’den itibaren okul kantinlerinde, büfelerde ve otomatik satış makinalarında kahve satılması yasaklanacak. Kahve içen öğrencilerde baş dönmesi ve diğer rahatsızlıkların ortaya çıktığı gözlendi.

ENERJİ İÇEĞİNE DE KISITLAMA GETİRMİŞTİ

Hükümet, daha öncede okullarda satılan enerji içeceği ne kısıtlama getirmişti. Güney Kore Yiyecek ve Hap Güvenliği Bakanlığı sağlıklı yiyecek tüketimi alışkanlığının yaratılma seferberliğine, okullardan başladığını söylüyor.

Güney Kore'de okullarda kahve içmek yasaklandı

ÜLKEDE KAHVE TÜKETİMİ ARTI

Güney Kore, Asya’nın açık ara en fazla kahve bitiren ülkesi. İşte bu yüzden bu aşırılığın önüne geçilmesi, düğmeye basılması pek da şaşırtıcı değil.