Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır
Gümüşlük anlatılmaz yaşanır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aybüke SENGİR / email protected

Gümüşlük, hiç inkar etmeyelim büyük bir ihtimalle Bodrum ’un en ivedi aşık olunan, en çok hayali kurulan yeri. Milas Bodrum Havaalanı ’na 60 km, Bodrum ’a 25 km, Turgutreis ’e de 7 km uzaklıkta kalıyor. Bodrum merkezden azami bir saat içerisinde Gümüşlük ’e varmış oluyorsunuz. Bulunduğunuz yerin minibüs duraklarından 15-20 dakikada bir Gümüşlük-Bodrum minibüs seferleri var oysa seferler gece 12 ’ye dek. Bu konuda biraz elastikiyet yapılsa daha sıcacık edeceğiz, çünkü taksi fiyatları fantastik yüksek. Bu yüzden Bodrum ’a geleceksiniz aracınız yoksa mutlaka bir araç kiralamalısınız, yahut tüm paranız yola gidecek, dedi dersiniz.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

“SİYAH GÜL BAHÇESİ HAYALİM”

Gümüşlük denilince akıllara şu sanatçıların Gümüşlük ’e yerleşmesi klişesi de geliyor. Bodrum 60 ’lardan bu yana ressamların, yazarların, şairlerin, müzisyenlerin aranan ilhamı bulup yerleştikleri yer olduğuna göre, çağdaş zamanlarımızda da Gümüşlük ’ün bu misyonu devralması harikaydı bence. Bana da ilerideki hayalim sorulduğunda “Gümüşlük teyzesi almak” istiyorum diyorum. Beyaz çitli bahçemde siyah güllerimi yetiştirmek aslında tek hayalim.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

GÜLEÇ YÜZLÜ HALK MÜZIĞI

Gümüşlük ’ün az çok yarısı balıkçılıkla uğraşıyor; yarısı da portakal, mandalina, limon bahçeleri ve tarlalarıyla. Buranın bir kere büyüsüne kapılınca daima özletiyor kendini. Fazla öbür bir aurası var Gümüşlük ’ün. Sahilinde attığınız tur 15- 20 dakikayı geçmiyor, siz o süre zarfında tanımadığınız insanlarla bile selamlaşıp, hoş enerjilerini kendinize yüklemiş oluyorsunuz. Burada mutsuzluk, tartışma, gürültü değil. En önemlisi de kendinizi yenileyerek geri dönüyorsunuz.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

TAVŞAN ADASI VE KRAL YOLU

Gümüşlük ’ün tam ortasında bulunan bir Tavşan Adası var, burası Gümüşlük sahilini birbirinden ayırıyor. Kral Yolu adı verilen yol ise sahilden adaya ulaşımı sağlıyor. Paçalarınızı sıvıyorsunuz, dizinizin boylu boyunca geçmeyen bu berrak suda tarihin içinden geçiyorsunuz. Ada, adını, çok eskiden üzerinde yaşamış tavşanlardan alsa da, şu lahza restorasyonda olduğu için tavşanlar diğer bir adaya götürülmüş.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

GÜMÜŞLÜK’TE BALIK KEYFİ

Gümüşlük ’ün keyfini belli başlı, güneş tam batarken çıkarabilirsiniz. En hareketleri saatlerini akşam yemeği saatlerinde yaşıyor. Sahil kenarını sıra sıra donatan restoranlar, denizi süsleyen ışıklar, gülümsemeler, güzel sohbetler, etrafta dolaşan kalamarlar ve balıklar… Ne diyeyim Gümüşlük ’ün kokusunu aldığınızı düşünüyorum. Gümüşlük ’ün gün batımında balık yemeden Bodrum ’u gördüm demeyin.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

NEREDE KALIRIM

Otelleri, kiralık villaları, daireleri ve pansiyonları derken böylece fazla alternatif var Gümüşlük ’te. Sahil kenarında yer alan yerler daha yüksek fiyatlarda tabii. Özellikle yaz aylarında daha fazla yükseliyor. Sahilden biraz üstte bulunan mekanlar keza daha uygun bütçeli bir tatil yapmanızı sağlayacak ayrıca de bu güzel köyün iç kısımlarında doğayla iç içe kalacaksınız. Ben Hera Apart’ta geçen sene kalmıştım, eğer Gümüşlük manzarasını izleyebileceğiniz bir yer arıyorsanız burayı size de tavsiye edebilirim. Bütçeniz lüks otellere para ayıracak kadar büyük değilse bu nesil apartları tercih etmenizde hiçbir sakınca değil.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

Anekdot: “Ne alabiliriz?” sorusuna gelince kabaktan yapılan aydınlatma gereçleri ile buraya özgü küçük değirmenler oldukça revaçta.

MÜZİK DANS DAVET

Gece Gümüşlük ’te daha uzun vakit devretmek isterseniz jazz müzik, canlı performans, dj performansları gibi tekrar o kadar fazla değişiklik müzik türünü seçebileceğiniz mekanlar var. Tümü sahil boyunda dizili ve mekanların hepsini deneyimlemeniz 15 dakika gibi kısa bir sürenizi alıyor.

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır

Gümüşlük anlatılmaz yaşanır lakin, ben biraz anlatmaya çalıştım. Birlikte yaşlanır mıyız, teyzeliğimi görür müyüz bilmiyorum fakat Gümüşlük ’le ciddi düşünüyorum.