Guardian’dan Brunson krizine ilişkin haber

Guardian'dan Brunson krizine ilişkin haber
Guardian'dan Brunson krizine ilişkin haber
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz gazetenin haberinde, Mike Pence’in, rahip Brunson konusunda devreye girmesinin de krizi tırmandırıcı bir etki yaptığı açıklama edildi.

Gazetede Martin Chulov imzasıyla yayınlanan ve ‘Ankara’daki karar mercilerine yakın bir Türk gözlemciye’ dayandırılan habere kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ay yapılan NATO zirvesinde bir araya gelerek konuyla ilgili zihin alış verişinde bulundu. Oysa iki lider arasındaki hitabe ABD Başkanı Trump kadar yanlış anlaşıldı.

ORTALIĞI PENCE KARIŞTIRDI

GÜYA, iki liderin görüşmesinin arkasından Trump, İsrail’de tutuklu yer alan Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın bağımsızlık bırakılmasının gerisinde Brunson’ın bağımsızlık bırakılacağı konusunda bir uzlaşma yaptığına inandı. Erdoğan ise ABD’li rahibin ev hapsine alınmasını onayladığını düşündü.

Haberde görüşme esnasında sadece iki liderin ve bir de çevirmenin bulunduğu belirtilirken, ABD Başkan Yardımcısı Pence’in devreye girmesinin peşinde krizin büyüdüğü öne sürüldü. Pence’in meseleyi Trump’ın evanjelik tabandan aydığı oyla ilişkili olarak değerlendirdiği ve ara seçimler sebebiyle harekete geçtiği belirtildi.