Girişimci Adam, Un Kurdu Satarak Paraya Para Demiyor

Girişimci Adam, Un Kurdu Satarak Paraya Para Demiyor
Girişimci Adam, Un Kurdu Satarak Paraya Para Demiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da girişimci adam, insanların bakmaya bile tedirgin olduğu un kurdunun üretimini yapıyor. Her türlü etçil ve kanatlı hayvanlarda canlı yem olarak kullanılan un kurdunun kilosunun 90 liradan alıcı bulduğunu ifade eden girişimci, “Yakın vakit Avrupa pazarına açılacağız.” dedi.

1 PAKET 90 LİRA

Antalyalı iş adamı Selami Gökgöl, 15 yıldır Aksu ilçesi Kurşunlu Mahallesi’ndeki 10 dönüm üzerinde bin 500 metrekarelik kapalı alanda canlı yem üretimi yapıyor. Bu yemlerden un kurdu, sıcaklığı, iklimlendirmesi ve hayat alanı özel olarak oluşturulan hazır kutularda üretiliyor. Pet shop mağazaları, tavuk çiftlikleri, akvaryumcular ve kanatlı hayvan beslemede kullanılan un kurdunun kilogramı 90 liradan satılıyor ve paketin içinde yaklaşık 10 bin adet bulunuyor.

“GELECEĞİN YEMİ”

Un kurdunun üretimini iki yıldır yaptıklarınıbelirten Gökgöl, amaçlarının kanatlı grubunun protein ihtiyaçlarını karşılayabilmek olduğunu söyledi. Un kurdunun dünya çapında aşina kayda değer bir yem kaynağı olduğunu bildiren Gökgöl, “Özellikle kuş sektörü ilgi gösterir. Kanarya, muhabbet kuşlarının yumurtlama döneminde kullanılıyor. Ayrıca tavuk sektöründe de son dönemde protein ihtiyacını karşılamak için seçim ediliyor. Un kurdu geleceğin bu alandaki manâlı canlı yemlerinden bir her birine” dedi.

“İTİNAYLA ELENİYOR”

Satışa gelen un kurdunu boylarına ayırmanın fazla güç bir meslek olduğuna değinen Gökgöl, “Hem zaman kaybını hem de personel giderini eksilmek için ölçülerini verdiğimiz özel bir eleme makinesi aldık. 9 kademede makinemiz eleme yapıyor. 8 saatlik alıştırma içinde 17 kişinin oluşturacağı işi yapabiliyor” diye konuştu.

“KİLOSU 90 LİRA”

Yurt içi ağırlı çalıştıklarını lakin hedeflerinin kısa süre içinde yurt dışına açılmak olduğunu ifade eden Selami Gökgöl, “Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Un kurdunun kilosunu 90 liradan veriyoruz. Üretimimizi kısıtlı tutuyoruz. Şuan 500 kilogram un kurdumuz var fakat üretimi kısıtlı tutuyoruz. Gelen talepler üstüne üretim potansiyelini arttırıyoruz. Imal ve satış her zaman bir denge içinde almak zorunda” dedi. Un kurdu pazarında büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Selami Gökgöl, “Örneğin bir tavuk sektörüne bile şuan bizim gücümüz yetmez. Ama gelen taleplerle yavaş yavaş kapasitemizi arttırıyoruz. 5 tona dek üretebiliriz. Kendi tavuklarımızı da un kurdu ile besliyoruz” ifadelerine yer verdi. Gökgöl, her türlü projeye açık olduklarını dile getirerek, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileriyle de TÜBİTAK için incelemeler yaptıklarını sözlerine ekledi.