Giresun’un soda harikası: Mavi Göl

Giresun'un soda harikası: Mavi Göl
Giresun'un soda harikası: Mavi Göl
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Şu Anda sizlere kadraj öneriyorum; Birinci manzaranız Endonezya ’nın -yarı başka adası yokmuş gibi muamele gören- Bali adasında bulunan Tegenungan Şelalesi’nde. Diğer manzara ise Giresun ’un Dereli ilçesinde bulunan Mavi Göl. Bu teklife bir cevap verseniz eminim Bali açık ara ayrım atar. Haklısınız da; Bali başlı başına bir doğal şölen lakin  Tegenungan ’ın bu değin poh pohlanmasını da alttan alamayacağım. Peki bu doğal güzelliğin iç savaşında seçtiğimiz hangi şelale sahip olacağınız en hoş fotoğrafı çekmenize asistan olur; ufak bir photoshop hareketiyle gösterelim.

TEGENUNGAN’IN BALÇIK SUYUNDAKİ FOTOĞRAFIN

Bali ’nin benzersiz doğasına, kendine has adalarına diyecek yok. Onca güzel şelalesi dururken Tegenungan’ı seçmemin bir sebebi var; anlamsızca şişirilen popüleritesi. Tegenungan şelalesi, Bali’yi ziyaret etmek isteyenlerin yolculuk listesinde olan ünlü bir yer olsa da, belli ki çamurun içine akıcı ve Şile ’nin köyünde bir su birikintisi gibi duruyor. 25 metre yükseklikten akan şelalesi de olmasa, burayı ünlü yapacak ne gibi bir özelliği kalacaktı, merak ediyorum. Doğru almak gerekirse, yakından görmek zahmetine girmeniz için çok daha artı şaşırtıcı olmayacak. Yüzmek için tatmin edici su seviyesi olmadığı gibi, olduğu kısımlarda metrekarede 80 kişi yüzmeye çalışıyor.

Giresun'un soda harikası: Mavi Göl(Bali/ Tegenungan/ Endonezya)

GİRESUN ’UN MAVİ GÖL ’ÜNDEYKEN SEN

Giresun'un soda harikası: Mavi Göl(Tegenungan vs Mavi Göl)

Giresun ’a gelenler mutlaka Dereli ilçesine ve Kuzalan parkına uğrar. 3 tane gölün birleşiminden meydana gelen Sodalı Göl ’ün, Karadeniz bölgesinde nehir biçiminde akıcı ilk göl olması da ayrı bir özelliği. 800 metreye uzayan şelalelerinin aktığı yerde suyun rengi öyle berrak ki, sanki karşınızda bir ayna var. Rengini sodasından ve kireç taşlarından alan gölde bir takım bakım dönemleri hariç yaz aylarında yüzmenize müsaade edilebiliyor. Suyun hafifliği ve temizliğine kapılıp buruşana dek yüzebilirsiniz. Yeşillik içinde bir tabiat arasından maviliğin içine akıcı suyun görüntüsü, adını ezberlediğimiz çoğu popüler su birikintisine adeta bir cevap gibi. Bali ’nin Tegenungan şelalesi, Mavi Göl ’ün yanında çamur birikintisi olarak sınıfta kalıyor.

Giresun'un soda harikası: Mavi Göl(Giresun/ Dereli/ Mavi Göl)