Ginobili Basketbol Kariyerini Noktaladı!

Ginobili Basketbol Kariyerini Noktaladı!
Ginobili Basketbol Kariyerini Noktaladı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tecrübeli basketbolcu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün kompleks duygular içerisinde basketbol hayatımı sonlandırdığımı duyuruyorum. 23 yıllık kariyerim sırasında hayatımda yer alan ailem, dostlar, ekip arkadaşları, antrenörler, kulüp personelleri, taraftarlar, kısacası herkese büyük şükran duyuyorum. Benim için hayallerimin ötesinde fantastik bir yolculuktu.” ifadelerine yer verdi.

Profesyonel kariyerine 1995 yılında start veren Ginobili, ülkesinin Andino, Estudiantes, İtalya’nın Viola Reggio Calabria, Virtus Bologna ekiplerinde forma giymesinin ardındaki 2002 yılında San Antonio Spurs formasıyla NBA kariyerine başlamıştı.

NBA’de 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan ve 2 defa all-star seçilen tecrübeli oyuncu, bir kere da Avrupa Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşamıştı. NBA’deki 16 takvim kariyeri boyunca sadece Spurs forması giyen ve bayağı sezonlarda 13,3 rakam, 3,8 asist, 3,5 ribaunt istatistikleri tutturan Ginobili, Arjantin Milli Takımı’nda ise 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanma başarısı göstermişti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.