Gazze’de Kırmızı Halı Film Festivali

Gazze'de Kırmızı Halı Film Festivali
Gazze'de Kırmızı Halı Film Festivali
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Halı Film Festivali’nin açılışında, İsrail askerleri kadar şehit edilen Filistinli gazeteci Yasir Murteca’nın yönetmenliğini yaptığı film gösterildi.

Gazze’deki film üretim şirketlerinin düzenlediği 4 gün sürecek festivalde 50 yerli, yöresel ve uluslararası film gösterilecek. Gazze’nin batısındaki Kızılay sinema salonunda düzenlenen festivalin açılışına çok sayıda film yapımcısı ve gazeteci katıldı.

Festivalin açılışı, Murteca’nın, bir genç kızın, ABD’deki üniversitesine devam olabilmek için bir sene her tarafında Gazze’den çıkmak için verdiği mücadeleyi anlatan “İki Sınır Aralarında” isimli filmiyle yapıldı. Festivalin organizatörleri böylelikle, Murteca’nın, “filminin Arap ve milletlerarası festivallerde gösterilmesi” hayalini gerçekleştirmiş oldu.

Karnaval kapsamında ilerleyen günlerde de Gazze’deki Filistinlilerin İsrail’in saldırıları nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları konu bölge filmler gösterilecek.

Gazze'de Kırmızı Halı Film Festivali

Festival hazırlık komitesi üyesi Said es-Suveyriki, AA muhabirine, Kırmızı Halı Film Festivali’nin, Gazze için önemli olduğunu söyledi.

Suveyriki, dünyaya, Gazze’nin yaşamı istek ettiği ve hatta onu var ettiği ve İsrail’in istediği gibi ölüme içten gitmeyeceği mesajı verdiklerini kaydetti.Kırmızı Halı Film Festivali, ilk olarak 2014’te, Gazze’nin Benzeyen-Şucaiyye Mahallesi’nde düzenlenmişti. İsrail’in o sene gerçekleştirdiği savaşta yıkılan yüzlerce evin enkazı üstüne kırmızı halı serilmişti.

Gazze'de Kırmızı Halı Film Festivali

Gazze’de 2000 yılından bu yana sinema salonları faaliyet göstermiyor.

Gazeteci Murteca, 6 Nisan’da Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü peşine düşüp takip ettiği sırada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanmış, 7 Nisan’da yaşamını yitirmişti.

Gazze'de Kırmızı Halı Film Festivali