Fransız medyası eylemcilere çapulcu diyor

Fransız medyası eylemcilere çapulcu diyor
Fransız medyası eylemcilere çapulcu diyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da meydana gelen dizel protestoları ülkeyi hemen hemen savaş alanına çevirdi. bilhassa başkent Paris merkezli olaylar, ülkeyi büyük bir iç savaşa içten sürüklerken ne uluslararası kurumlar ne de Fransız medyası olayı görüyor.

Görenler ise göstericilere terörist ve çapulcu benzetmelerini yapıyor.

“ÇAPULCULARCA SUİSTİMAL EDİLDİ”

Fransa’da yaşanan bu olaylar hemencecik hiçbir medya organı kadar haberleştirilmezken, polis şiddeti de görmezden geliniyor. Bunların en manâlı örneği de Fransa’nın en prestijli medya organlarından birinde meydana geldi.

Le Parisien Dimanche gazetesinin manşetinde dizel protestocuları için çapulcu benzetmesi yapılarak polis müdahalesinin haklılığına değinildi.

YASAL MÜDAFA

Polislerin göstericilere karşın baskı eylemlerini yasal müdafa olarak değerlendiren gazete “Sarı Yelekliler Baskı başat olunca Dün Fransa’da 106 bin birey protesto eylemlerine katıldı. Paris’te Champs Elysees’deki ziyafet çapulcularca suiistimal edildi ve kaosa dönüştü” yazdı.

Manşetin altında bulunan yazıda ise “Paris gazetelerinden ortalığı kırıp dökenlere sıfır müsamaha.” yazarak polis müdahalelerinin haklılığına yer verildi.

GEZI GÜZELLEMESİ

Romantik yazınsal akımların çıkış yeri olan Fransa’da 2013 Seyahat Parkı eylemleri esnasında Fransız basını lirik eserlerle eylemcilere takviye vermiş, sanal ve çakma destanlar ile göstericilerin haklı duruş sergilediğini açık açık dile getiriyordu. Oysa bugün gelinen noktada Fransa’da aynı hakları savunan göstericiler haber almak bir yana terörist muamelesi görüyor.