Fransa’da üniversite eylemlerinin maliyeti 7 milyon euro

Fransa'da üniversite eylemlerinin maliyeti 7 milyon euro
Fransa'da üniversite eylemlerinin maliyeti 7 milyon euro
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Yüksek Öğrenim, Araştırma ve Geliştirme Bakanı Frederic Vidal, RTL radyosunun programına katılarak, üniversite öğrencilerinin mart, nisan ve haziran aylarında hükümetin eğitim reformunu protesto etmek için kampüslerde düzenledikleri blokaj eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerin blokaj eylemleri sonucu oluşan zararın 7 milyon euro civarında olduğunu duyuran Vidal, üniversitelerdeki somut hasarların tamamını devletin karşılayacağını belirtti.

Vidal, üniversite rektörleri ile görüştüğünü ve kendilerinden üniversitelerin eylül ayında hazırlanmış olmasını istediğini kaydetti.

FRANSA’DAKİ ÖĞRENCİ PROTESTOLARI

Fransa’da şubat ayında Milli Meclisten geçirilen eğitim reformu ve üniversiteye girişle ilgili şansın dönmesi, ülke genelinde tepki çekmişti.

Öğrenciler, hükümetin şubat ayında meclisten geçirdiği eğitim ve üniversiteye giriş reformunu protesto etmek için bir süredir fazla sayıda üniversite ve fakültede blokaj eylemleri düzenlemişti.

Üniversite öğrencilerinin uyguladığı blokaj nedeniyle çoğu üniversitede zaman zaman eğitime ara verilmişti.

Liberation gazetesi, 4 Nisan’da ülke çapında 21 üniversiteye alt 60’dan artı kampüste üniversite binalarının protestocu öğrenciler tarafından işgal edildiğini duyurmuştu.

Fransız polisi, daha önce de Paris’teki Sorbonne Üniversitesi, Paris-1 Üniversitesine bağlı Tolbiac kampüsü, Grenoble Alpes Üniversitesi ve Montpellier kentindeki Paul Valery Üniversitesine operasyon düzenlemiş ve terhis etmişti.