Fransa’da kabine değişikliği

Fransa'da kabine değişikliği
Fransa'da kabine değişikliği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın en genç Cumhurbaşkanı olarak adını tarihe yazdıran Macron, göreve geldikten sonradan ilk kabinesini 18 Mayıs tarihinde kurmuştu. Oysa o tarihten bugüne değin ilk önce iki istifa aniden yaşandı.

“LOBİLER HÜKÜMET ÜSTÜNDE ETKILI ADIM ATAMIYORUM”

Geçtiğimiz günlerde Fransa Ekoloji Bakanı Nicolas Hulot acayip talimatlar yapmıştı. Hulot, “Lobiler hükümet üstünde çok etkin. Adım atamıyorum. Bundan Böyle kendimi blöf yapmak istemiyorum. Ve istifamın bu alanda daha artı bilinçlenme sağlamasını diliyorum.” demişti. Bunun yanı sıra çevre ve iklimlerin korunması yönünde yeterince ilerleme sağlanmadığı gerekçesiyle istifa etmişti.

MACRON KABİNEYİ YENİLEDİ

Macron da bugün bir toplantı yaparak kabinesini yeniledi. Fransa Cumhurbaşkanı Fransa Ekoloji Bakanlığına Milli Meclis’in başkanı François de Rugy’yi getirdi.

Fransa'da kabine değişikliği

ATAMALAR YAPILDI

Yeni Çevre Bakanı 44 yaşındaki de Rugy, 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Sosyalist Parti ’de yapılan ön seçimlerde namzet olmuş, ama ön seçimleri geçememesinin gerisinde Macron ’u desteklemişti.

“Kişisel nedenlerle” istifa ettiği açıklanan Spor Bakanı Laura Flessel’in yerine ise 43 yaşındaki Rumen asıllı eski yüzücü Roxana Maracineanu atandı.

Fransa'da kabine değişikliği

MACRON HALKIN DESTEĞİNİ KAYBETTİ

SIRASI GELMIŞKEN yapılan bir ankette Fransız halkının Macron’a desteğinin azaldığı da saptandı. Hatta ankette Macron’a verilen desteğin bir ayda 10 puan pat diye düşerek yüzde 31’e gerilediğini ortaya koydu. oysa ki Macron ilk göreve geldiğinde halkın desteği yüzde 66 oranındaydı.

Fransa'da kabine değişikliği

EN DÜŞÜK SEVİLEN HOLLANDE’IN DA PEŞINDE KALDI

Bu araştırmayla birlikte Macron’un puanı yüzde 35 düştü ve böylece tüm zamanların en az sevilen cumhurbaşkanı ünvanına sahip selefi François Hollande’ın da arkasinda kaldı.