Fildişi’ndeki FETÖ okulları TMV’ye devredildi

Fildişi'ndeki FETÖ okulları TMV'ye devredildi
Fildişi'ndeki FETÖ okulları TMV'ye devredildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) tabi okulları daha önce Türkiye’ye teslim etme kararı bölge Fildişi Sahilleri’nin Abidjan şehirdeki okulların TMV’ye atama işlemlerini tamamladığını  bildirdi.

15 TEMMUZ’DA DAYANIŞMA

Ülkenin, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde Türkiye ile büyük bir dayanışma sergilediğinin altını çizen Demir, Fildişi makamlarının FETÖ okullarının TMV’ye devriyle ilgili mevzuat çerçevesinde ellerinden geleni  yaptığını söyledi.

Büyükelçi Demir, “FETÖ iltisaklı okulların Türkiye Maarif Vakfına  devredilmesi iki ülke arasındaki adaleli arkadaşlık bağlarını tasdik eden bir  gelişme oldu.” ifadesini kullandı.

TMV Başkanı Birol Akgün de Fildişi hükümetine teşekkür ederek, Fildişi Sahili yöneticileri ile uzun süredir devam eden görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

4 OKUL 300 ÖĞRENCİ

“Fildişi Sahilleri’nin Abidjan kentindeki FETÖ İltisaklı 4 okul ve 300  öğrenciden oluşan Şafak okulları vakfımıza devredildi. Türkiye’deki 24 Haziran seçimleri ardından uluslararası siyasi hava Türkiye lehine güçlü biçimde değişmiştir.” diyen Akgün, okulların görev süreçlerinin bilhassa Afrika  kıtasında artarak devam edeceğini öngördüğünü anlattı.

Dünyanın öbür bölgelerinde FETÖ iltisaklı okulları teslim alan ve  yeni okullar açan vakıf, dünya genelinde 100’ün üstünde okulda eğitim-öğretim faaliyeti yürütüyor.