FIFA Açıkladı! Bu Sezon Transfere Harcanan Para Dudak Uçuklattı!

FIFA Açıkladı! Bu Sezon Transfere Harcanan Para Dudak Uçuklattı!
FIFA Açıkladı! Bu Sezon Transfere Harcanan Para Dudak Uçuklattı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyadaki futbol takımları, bu sezon transfer döneminde transfere 5,44 milyar dolar harcayarak bir rekora imza attı.

FIFA’nın, Uluslararası Transfer Eşleştirme Sistemi’nden (ITMS) yararlanarak hazırladığı “5 Büyüklerin Transfer Pazarı Analizi”nde, 1 Haziran-1 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılan transferlerle ilgili bilgi paylaşıldı.

Avrupa futbol piyasasının en değerli ligleri İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa ile dünya genelinde istatistiklerin bulunduğu analiz doğrultusunda, kulüpler yaz transfer döneminde toplam 8 bin 401 transfer gerçekleştirdi. Bunların %59,1’i sözleşmesi biten futbolcularla, 15,7’si bonservis bedeliyle, 13,8’i kiralamayla ve 11,4’ü kiralama sonunda yeniden kulüplerine dönen futbolcularla gerçekleşti.

Kulüpler, bu transferler için kasasından 5,44 milyar dolar çıkartarak yaz transfer döneminde yeni bir rekor kırdı. Beş büyük ülke ise transfere 4,21 milyar dolar bonservis ödeyerek piyasanın toplam hacminin  %77,5’ini oluşturdu.

Transfere en çok bonservis ödenen lig 1,44 milyar dolarla geçmiş sezonlarda olduğu gibi İngiltere Premier Lig oldu. Geride kalan yaz transfer dönemine oranla daha çok harcama yapan ülkeler arasında İtalya (yüzde 74,7) ve İspanya (yüzde 42,2) öne plana çıkan ülkeler oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.