FETÖ’cüleri lüks yatla yurt dışına kaçıranlara işlem

FETÖ'cüleri lüks yatla yurt dışına kaçıranlara işlem
FETÖ'cüleri lüks yatla yurt dışına kaçıranlara işlem
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şüphelilerin İstanbul ’dan Çeşme Limanı ’na bağlantı kurmak üzere teslim aldıkları lüks yat ile Ayvalık ’ta bulunan yat limanına antre yaparak güvenilmez bir kadını yata bindirdikten sonradan 24 Ekim 2018 tarihinde Sakız Adası ’na götürdükleri belirlendi. Bunun üstüne harekete geçen Ayvalık İlçe Güvenlik Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 20.11.2018 tarihinde bir operasyon başlatarak, olayla benzer oldukları tespit edilen üç kişiyi gözaltına aldı.

FETÖ İLE İRTİBATLI ÇIKTI

Operasyonda ele geçirilen şüphelilerden M.Ç. ’nin İzmir ’de oturduğu ve FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu, örgüt talimatı ile 2014 yılı başlarında Bank Asya ’ya yüklü miktarda para yatırdığı ve bu zamana dek FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaktan hakkında herhangi bir operasyon yapılmadığı, Sakız Adası ’na götürülen güvenilmez kadını İzmir‘den 35 plakalı arabulucu ile Ayvalık Limanı ’na getirdiği belirlendi.

15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI KANADA’YA GİTTİLER

Şüphelinin FETÖ/PDY şüphelisi N.K. olduğu, eşi C.K. ile üç oğlunu 15 Temmuz öncesi ve ardından yurt dışına çıkarak Kanada ’ye gittikleri, kesin olmayan kadının da Sakız Adası ’ndan Kanada ’ya geçtiği öğrenildi. Kararsız M.Ç. ’nin Sakız Adası ’nda yakalanan yat kaptanları ile birlikte daha öncede Ağustos 2018 ’de eşi FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şüphelisi İzmir ’de aranan V.E. olan ve ABD ’de yer alan FETÖ şüphelisi B.E. isimli kadını Çeşme ilçesinden lüks bir yat ile Sakız Adası ’na kaçırdıkları ve buradan da ABD ’ye gittikleri belirlendi.

ORGANİZATÖR DE KANADA’DAN

Bu olayları organize eden kişinin de Kanada ’da yer alan FETÖ/PDY şüphelisi olduğu ve İzmir ’de arandığı saptama edilen S.Ö. isimli şüphelinin olduğu, yapılan sorgu ve çalışmalardan tespit edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığına çıkartılan şüphelilerden E.Ö. ve F.İ. adli kontrol şartı ile hür kalırken, değişken M.Ç. ise mahkemece tutuklandı.