Fenerbahçe, Sissoko ve Cocu Haberlerine Ateş Püskürdü!

Fenerbahçe, Sissoko ve Cocu Haberlerine Ateş Püskürdü!
Fenerbahçe, Sissoko ve Cocu Haberlerine Ateş Püskürdü!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, dün akşam çoğu basın ve medya kuruluşunda bulunan Mousa Sissoko ’nun transfer edilmek istendiği ve teknik direktör Cocu ’nun mutsuz olduğu yönündeki haberlere devlete ait internet sitesinden yanıt verdi.

İşte sarı lacivertli ekibin resmi internet sitesinde yer alan o yorumlama:

“Dün akşam bazı medya organlarında, kulübümüze aktarma edileceği iddia edilen ve bugüne kadar tek bir girişimimiz deha olmayan Moussa Sissoko ’ya ilişkin, devlete ait kanallarımızdan net ve sarih bir açıklamada bulunarak oyuncu ile ilişkimiz olmadığını ifade ettik.

Buna karşın tamamıyla tarafımızdan egemen olarak ortaya atılan bu iddianın, farklı alanlara yönlendirilmiş haber programları ve yayınlarda içerik malzemesi yapılması ve ele alınış biçimi nedeniyle bu açıklamayı yapma mecburiyeti doğmuştur.

Ilk Önce maddeler halinde sıralamak isteriz ancak; kulübümüzün irtibat prensipleri doğrultusunda içerisinde bulunduğumuz transfer süreci boyunca kulübümüz ile ilişkilendirilen asılsız transfer haberlerine, mecburi kalmadıkça bir tekzip yapmadık.

Bu doğrultudaki tek istisnamız olan Cristian Ramirez transfer iddiaları konusunda ise adı geçen oyuncuya yönelik haberlerin boyutunun, camiamızı olumsuz şekilde etkileyecek seviyelere ulaşmış olması sebebiyle bir açıklamada bulunduk.

Bu kere Bein Sports gibi ciddi ve saygın yayınlama yapan bir kurum kaynaklı olarak gün içerisinde servis edilen Moussa Sissoko ’ya dair transfer iddiası karşı hayrete düştük. Buna karşın irtibat prensiplerimiz gereği tekzip yoluna gitmedik.

Ama adı geçen oyuncunun, dün akşam saatleri itibariyle birçok spor programına ve mecraya araç gereç olması ve anlaşma sağladığımıza yönelik kamuoyunun ısrarla inandırılma çabaları, seviyelerin üzerinde çıkmış; hiçbir kaynağı olmayan ve son derece düşündürücü bir şekilde kamuoyuna maksatlı olarak servis edilen Sissoko iddiaları, bardağı taşıran son damla olmuştur.

bununla beraber kendi ülkesinde itibarı ve inanılırlığı son derece tartışmalı bir kaynak üzerinden yapılan yalan yanlış haberlerle, Futbol A Takımı Teknik Direktörümüz Phillip Cocu ’nun mutsuz olduğu ve istifaya hazırlandığı iddiası, hiçbir tarafı sorgulanmadan bilinçli bir şekilde kamuoyuna sunuldu.

Yukarıda vurguladığımız tüm bu mevzuların, camiamızın arka arkaya fena sonuçlar aldığı bu günlerde kamuoyuna maksatlı bir şekilde yansıtılmasının sebebini gayet iyi anlayabiliyoruz.

Bu durumu, bağışıklık sistemi zayıfladığında ortaya çıkan virüslere benzetiyor; bu yaklaşımın uzun vadede camiamız üzerinde asla muvaffak olamayacağını biliyoruz. Bu stil kişi ve yöntemlerle defalarca çaba etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.

Buradaki kayda değer hususu her defasında vurguladığımız gibi bir defa daha bahsetmek isteriz oysa; camiamızın birliği ve bütünlüğüne kast eden, takımımız ve taraftarımızın kenetlenmesine engel olma amacı taşıyan bu müşteri bilinçli ve ayrıştırıcı haberlere karşı son derece dikkat etmek zorundayız.

İçerisinde bulunduğumuz geçiş döneminin sancılı olacağının, sabır gerektirdiğinin bilincindeyiz.

Tüm bu konulara ilişkin daha detaylı açıklamaları, önümüzdeki hafta başkanımızın ikincisini gerçekleştireceği Camiaya Sesleniş programında dile getireceğimizi iletir;

Camiamızdan bir kere daha resmi kanallarımızdan ilan etmediğimiz hiçbir bilgiye haysiyet edilmemesini önemle rica ederiz.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.