Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Çarpıcı Açıklamalar!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Çarpıcı Açıklamalar!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Çarpıcı Açıklamalar!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, FB TV’de yayınlanan Camiaya Sesleniş programında pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Fenerbahçe’yi takip eden basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ali Koç, sarı lacivertli gündeme dair merak edilen konulara açıklık getirdi.

İşte Ali Koç’un açıklamalarından öne çıkanlar:

SPONSORLUK KONUSU

”Sponsorluğa ilişkin açıklayacağım birçok anlaşma söz konusu. Daha az sponsorla daha uzun ve daha büyük anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Çünkü temlik edilmeyen tek gelirlerimiz sponsorluk ve reklam gelirleri. Sponsorluk ve reklam konusunda Avrupa’da ilk 20 içinde olmayı hedefliyoruz. Bu konuda yoğun çalışmalar yapıyoruz. Fenerbahçe formasında gelir sağlayan hiçbir anlaşma yok henüz. Formanın önü için, uluslararası bir firma ile görüşmelerin sonuna geldik. Ya açıklayacağız, ya da el sıkışarak teşekkür edeceğiz. Futbolda 10-12 milyon euroluk sponsorlarımız bekliyor. Göğsümüze alacağımız sponsorluk anlaşmasının ücreti, son 4-5 yılın çok üzerinde olacak. Son zamanlardaki bedeller, hak edilenin çok altında”

“ÜÇ DÖRT MAĞLUBİYETTEN DOLAYI PES ETMEYECEĞİMİN BİLİNMESİNİ İSTERİM”

”Üzülerek takip ediyorum ki, bazı eski yöneticilerimiz “Biz olsaydık Benfica’yı elerdik, Fernandao’yu satmazdık” gibi yorumlar yapıyorlar. İnsaf diyorum, daha üç ay oldu. En küçük tökezlemede bizlerin başarısızlığını istemek, Fenerbahçeli ruhuyla ne kadar örtüşüyor? Yepyeni bir oluşum içindeyiz, kemikleşmiş düzeni değiştirmeye çabalıyoruz. Yepyeni bir yönetim, yeni başkan. Değişim sancılıdır, bunlar süre alacaktır. Kaybettiğimiz 3 karşılaşmada şans yanımızda olsa 1-2’sini kazanabilirdik. Bu yolun sonu çok güzel olacak. Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün… Bu yolun sonu her halükarda çok güzel olacak. Maddi olarak kendi kendini çeviren bir Fenerbahçe olacağından hiçbir şüphem yok. Üç dört mağlubiyetten dolayı pes etmeyeceğimin bilinmesini isterim. Bana 2 dönem lazım, 6 yıl lazım derken, inandığım bu yoldan kolay kolay dönecek değilim”

TOLGA CİĞERCİ DEĞERLENDİRMESİ

“Tolga Ciğerci, son dakika fırsat olarak geldi. Transferin son günlerinde Galatasaray’dan ayrıldı. Ayrılmasının esas sebebinin, sakatlığından ziyade çok yüksek maliyeti ve problemleri olduğunu düşünüyoruz. Kronik bir sakatlığı söz konusu, oynadığı müddetçe ücret ödeyeceğiz. İyi oynadığında müthiş oynayan bir futbolcu. O da futbola aç. Kırgın ve kızgın. Kendini ispatlama hedefinde. O da patlamak istiyor, tanıştım kendisiyle. İnşallah bizim ona, onun bize katkısı olur”

“TRANSFER EDEMEDİĞİMİZ OYUNCULAR DA OLDU”

“Josef de Souza en iyi futbolcularımızdan biriydi ancak satmak zorunda kaldık. Onun yerini doldurmamız lazımdı. Jailson ise bizim 100 kişilik listemizde değildi. 4-5 gün kendisi hakkında incelemede bulunduk, araştırdık. Bu kadar kısa sürede transfer edeceğimizi ben de tahmin etmiyordum. Jailson için 4 milyon euro bonservis verdik. Transfer son günlere kalmasaydı 2, 2-5 milyon euro civarında bir bedelle kadromuza katabilirdik. Yaşı henüz 22, gelişime açık. Sahada da göreceksiniz, müthiş bir oyuncu. İnanıyorum ki bize 3-4 yıl iyi hizmet edecektir. Avrupa’da çok iyi bir takıma transfer olacaktır. Transfer etmek isteyip de edemediğimiz oyuncular oldu. Mevki olarak da oldu. Bursaspor’dan Aziz Behich’i almak istemiştik. Emre Akbaba konusunu da biliyorsunuz. 10 numara konusunda da Avrupa’dan bir futbolcuya baktık, isim vermeyeceğim.

“COCU VE COMOLLİ KONUSUNDA DOĞRU SEÇİM YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

”Benim başkanlık stilim işi ehline vermek. Benim görevim oyuncular ve teknik kadro için en verimli çalışma ortamını sağlamak. Ligde futbolcularına borcu olmayan ender kulüplerden biriyiz. En büyük önceliğim bu ortamı hazırlamak. Cocu ve Comolli konusunda doğru seçim yaptığımızı düşünüyorum. Onlar Aykut Kocaman’ın teknik ekibiyle beraber Samandıra’da çalışıyorlar. Yönetim şapkadan tavşan çıkarsın, Obradovic 5 yıl arka arkaya THY Avrupa Ligi’ni kazansın… Futbolda başarı olmazsa bunların hiçbir kıymeti olmadığını oyunculara sezon başında söyledim. İlk haftalardaki olumsuz tablonun sorumlusu ben ve yönetim. En radikal tedbiri alabilecek durumdayız. Gerektiğinde bu tedbirleri almazsak suçlu bizizdir. Ben, soyunma odasına inmeyeceğim diye bir şey söylemedim. Sevabıyla günahıyla bu işin başındaki adam bensem, soyunma odasına da inerim, rakip soyunma odasına da inip başarıdan dolayı kutlarım”

YENİ TRANSFERLER HAKKINDA DEĞERLENDİRME

”Fernandao gönderilmeseydi Benfica elenebilirdi gibi bana göre çok saçma görüşler olduğunun farkındayım. Soldado konusunda şanssız olmasaydık ve yine de turu geçemeseydik, bu sorular sorulmayacaktı. Slimani’yi transfer etmeyi çok istedik, müthiş bir futbolcu… Göreceksiniz çok patlayacak burada. Slimani’yi kiralama dışında başka türlü transfer etme şansınız yok. Satın alma opsiyonunu bile vermediler bize. Kiralayacakları futbolcuyu önce satmak istedi Leicester, almamız mümkün değildi. Diyeceksiniz ki, tek santrfor Slimani mi? Ben istemez miyim, Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi? Benfica’yı elesek de gitme garantimiz yoktu. Bu kadroyla orada ne kadar puan toplayabilirdik, ondan da emin değilim. Avrupa’da kalıcı bir Fenerbahçe haline gelmek istiyoruz. Örneğin Yassine Benzia, aklımın ucundan geçmezdi onun bize transfer olacağı. Lille, içinde bulunduğu problemler sebebiyle mecburen elinden çıkarmak zorunda kaldı”

“BERKE’NİN FENERBAHÇE KALESİNE GEÇMESİNİ KİMSE ÖNLEYEMEZ”

“Altınordu’dan transfer ettiğimiz Barış ve Berke, bizim üzerinde durduğumuz futbolcular. Berke’yi biz almasak, daha yüksek bonservis karşılığında Avrupa’ya gidecekti ve çok çok iyi bir Fenerbahçeli. Uzun yıllar milli takım ve Fenerbahçe’ye hizmet edecek. Volkan Demirel’in sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Gelecek sezon Berke ve Harun vardır. Berke’nin Fenerbahçe kalesine geçmesini kimse önleyemez”

YABANCI KURALI DEĞERLENDİRMESİ

“2005 yılından yabancı kuralı 8 defa değişmiş, bazen 1 sezon içerisinde 2 kez değişmiş. Bazı takımların federasyonda sesi daha yüksek olduğu için mi değişmiş? Kim bunları söyledi, kimin isteğiyle oldu, ne fayda sağladı? Şimdi de yabancı sayısını indireceğiz diyorlar. Yabancı sayısından önemli olan, yabancının kalitesi. Kriterler getirilmek zorunda. Bunun yapılması için de, federasyonun oluşumunun farklı konumlandırılması lazım. Bize dendi ki U21 ligi kalkıyor. Niye kalkıyor? Bana sorarsanız yanlış bir karar. Niye verildi, niçin verildi, bilmiyorum. Bu tip şeyleri monolog değil, diyalog içinde yapmamız lazım. Bir toplantıda verilecek kararlar değil bunlar. Burada beni ilgilendiren, gidenlerin yaş ortalaması 29,3 iken, gelenlerin ortalaması 22,9. Şunu da söyleyebilirim, Fenerbahçe’de oyuncuların hiçbiri maç kazanılmadığı takdirde, maç başı ücret almıyor”

‘BU NASIL BİR SAYGISIZLIK?”

“Ali Dürüst bana göre kabul edilmez bir açıklama yaptı, açıklama da yapmadı. Serdar Ali Çelikler bu konunun üstüne gittiği için onu aradı ve ona açıklama yaptı. Bu nasıl bir saygısızlık? Ben bu Ali Dürüst olayını son derece garip karşılıyorum kardeşim. Orada bulunmanız tesadüfen dahi olsa büyük sıkıntı yaratacağını, federasyonu sıkıntıda bırakacağını bilecek kadar tecrübede bir insansınız. Kendi kendime dedim ki, orada bulunmasının yanlış anlaşılabileceğini bilecek bir insan, orada bulunmaz diye düşündüm ve onun açıklaması bu kadar olur diye düşündüm. Gördüğüm an kalkardım ben, belki Alanyaspor başkanı bahsetmese haberimiz olmayacaktı.TFF’den açıklama bekledim, çünkü bu Türkiye’deki güven ortamını kuvvetlendirmek ve rekabet ortamının adil olduğu ile ilgili mesaj verebilmek için, bu konuda sıkıntı yaşayan insanları rahatlatabilmek için büyük bir fırsattı”

“EMRE AKBABA KARAKTERLİ DAVRANDI”

“Temmuz ayının 2’si ya da 3’ünde Emre Akbaba için başkanı aradığım zaman, başkan Başakşehir’in verdiği rakamdan ve oyuncunun istediği rakamdan bahsetti. Ben de bu rakamları veremeyiz dedim. Oyuncu ve ufak miktar bir rakamla ilgilenirseniz haber verin dedim. Emre Akbaba’nın transferi olana kadar biz devrede yoktuk. Menajeri Damien ile görüşmüş ve çocuk ilgileniyor demiş, forma numarasına kadar konuşulmuş. Sonuçta oyuncunun kalbinin nerede olduğu önemlidir, her şey para değildir. Tercihi Galatasaray oldu, tamam dedik. Emre Akbaba karakterli davrandı. Galatasaraylı ve Galatasaray’da oynamak istiyorum dedi.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.