Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ’tan Transfer Değerlendirmesi!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ’tan Transfer Değerlendirmesi!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ’tan Transfer Değerlendirmesi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Koç, aktarma döneminde 25 milyon euroluk oyuncu satışı yaptıklarını, aldıkları 11 futbolcuya ise bu ücretin yarısı değin ödeme yaptıklarını vurguladı.

Fenerbahçe Dergisi’nin eylül ayı sayısına konuşan Koç, UEFA’nın Parasal Fair Play (FFP) kuralları doğrultusunda, yeni bir yapılanma hedefiyle transfer sezonunu kapattıklarını ifade etti.

Günü kurtarmak yerine, gelecek seneleri de hesaba katarak hareket ettiklerini gösteren Koç, “Mali konularda realist bir teşebbüs ile kulübümüze asgari parasal siklet oluşturacak, efektif bir transfer politikası sergileme gayreti içinde olduk. Bu aktarma politikasının temel felsefelerini, potansiyeli yüksek, yaş ortalaması genç, maaş ödemeleri geçmişe baktığımızda çok daha avantajlı, bedensel anlamda da gelecekte kazanç elde edecek bir yapıyla kurduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz sezon kadrodaki 11 oyuncunun 30 yaş üzerinde olduğunu, bu sezon ise kadroya dahil edilen 11 futbolcunun yaş ortalamasının 24 olduğunu andıran sarı lacivertli kulübün patronu, “Yalnızca bonservisleri ile renklerimze kattığımız 8 futbolcuya baktığımızda ise, yaş ortalamasının 22 olduğunu vurgulamak istiyorum. Giuliano ile önümüzdeki yıl sözleşmeleri bitecek Fernandao ve Josef de Souza’ya gelen teklifleri değerlendirerek, 25 milyon euroluk bir bonservis bedeli kazandık.” biçiminde konuştu.

Transfer edilen isimlerin maliyetlerini ifade eden Koç, “Transferlerimizi gerçekleştirmek namına kasamızdan çıkan kiralama ve bonservis bedelleri toplamı, elde ettiğimiz 25 milyon euroluk tutarın takriben yarısı değin. Transferde kasamız kayda değer seviyede artı tutarla sonuçlandı.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.