Fed Başkanı’ndan ABD Başkanı Trump’ı Kızdıracak Açıklama: Faiz Artışları Devam Edecek

Fed Başkanı'ndan ABD Başkanı Trump'ı Kızdıracak Açıklama: Faiz Artışları Devam Edecek
Fed Başkanı'ndan ABD Başkanı Trump'ı Kızdıracak Açıklama: Faiz Artışları Devam Edecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed’in Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında düzenlenen bir sempozyuma katılan Fed Başkanı Jerome Powell, burada ‘Değişen Ekonomide Para Politikası’ başlıklı bir tavır yaptı. Powell yaptığı konuşmada, faiz artışlarına kademeli olarak devam edileceğini belirtti.

FAİZ ORANLARI KADEMELI OLARAK ARTACAK

Powell, “Fed’in faiz artırımında çabuk davranması durumunda hesaplı büyüme sınırlanabilir, ama yavaş davranması durumunda ise ekonomi fazla ısınabilir. Federal Açık Piyasa Komitesi, faiz oranlarını kademeli olarak artırmada bu iki riski ciddiyetle ele alıyor” yorumunu yaptı.

‘GELİRDEKİ YÜKSELME DEVAM EDERSE FAİZLERDEKİ AŞAMA ARTIŞLAR UYGUN OLACAKTIR’

Powell, FOMC’nin en son görüşme tutanaklarına işaret ederek, “Kazanç ve istihdamdaki zinde çoğaltma devam ederse, faizlerdeki aşamalı artışlar yerinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ekonominin zinde olduğunun altını çizen Powell, aralıksız büyümeyi, zinde meslek gücü piyasasını ve yüzde 2’ye yakın enflasyon oranını cesaretlendirmek için para politikasının ayarlanacağını sözlerine ekledi.

TRUMP FED BAŞKANI’NI ELEŞTİRMİŞTİ

Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarını yükseltmesinin kendisini sevindirmediğini gösteren Trump, Çin ve Avrupa Birliğini’de kendi para birimlerini manipüle etmekle suçlamıştı.