Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa ’ya egemen

Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa ’ya egemen
Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa ’ya egemen
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail polisi eşliğindeki 190 fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ’ya baskın düzenledi.

FANATİK YAHUDİLERDEN BASKIN

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılmış açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa ’nın güneybatı bölgesindeki Fas (El-Meğaribe) Kapısı’nı Yahudilerin girişi için açtığını belirtti.

Dibs, açıklamasında, 190 fanatik Yahudi’nin İsrail polisi koruması aşağıda Harem-i Şerif ’e egemen düzenlediğini ifade etti.

KIŞKIRTMA EYLEMLERİ YAPILIYOR

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde ara sıra sabahleyin ve öğleden sonraki seanslarda Mescid-i Aksa’ya giriyor.

İsrail polisinin son dönemde Filistinlilere ve Harem-i Şerif görevlilerine karşın uygulamalarını sertleştirdiği bir dönemde Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya başat düzenlemesi dikkat çekiyor.

Fanatik Yahudilerin Aksa ’ya etken düzenlemesi, bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi aralarında arbedeye dönüşmesine neden oluyor.

AKSA’NIN İŞGALİ

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid -i Aksa, Müslümanların birincil kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra Camisi’nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi aşağıda, sözde “Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu” iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa’da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.