Eski Temsilci Öztürk,’Gürsel Erol, Bir Fazla Olayda Gücünü Göstermiştir’

Eski Temsilci Öztürk,'Gürsel Erol, Bir Fazla Olayda Gücünü Göstermiştir'
Eski Temsilci Öztürk,'Gürsel Erol, Bir Fazla Olayda Gücünü Göstermiştir'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

41 yıl önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili olan Faik Öztürk, Milletvekili Gürsel Erol’un kimsenin yiğitlik edemediği ve haklı olduğu bir fazla olayda gücünü gösterdiğini söyledi.

1977 yılında yapılan genel seçimlerde CHP’den Elazığ Milletvekili seçilen Faik Öztürk, kendisinden 41 sene sonradan ilk kez Elazığ’dan temsilci seçilen Gürsel Erol hakkında açıklamada bulundu.

Gürsel Erol’un babasının kendisinin yakın arkadaşı olduğunu beliten Faik Öztürk, “Gürsel Erol, taktir ettiğim, sevdiğim bir temsilci. Elazığ’dan seçilmiş olması bir şanstır. Tuttuğunu koparabilen, tedbirli, ölçülü, saygılı bir gençtir. Ayrıca CHP için ayrıca de Elazığ için bir şanstır. Dürüst, cesur, atılgan ne yaptığını haberdar olan bir vekildir. Gürsel Erol’un 41 sene sonra Elazığ’dan temsilci olarak çıkması beni sevindirdi. Partililer için bir iftihar meselesidir. Basit bir durum değildir. Gürsel Erol’u Tunceli Milletvekili iken de takip ediyordum. Kimsenin yiğitlik edemediği ve haklı olduğu bir fazla olayda gücünü göstermiştir. Elazığ ve parti için başarılı olacağına inanıyorum. Sevilmeyi hak eden insan sevilir. Gürsel Erol’da öyledir” dedi.

Vekillik yaptığı dönemde parti uygulamalarının daha demokratik olduğunu aktaran Öztürk, “Çünkü ön tercih oluyordu. Ülke genelinde ad yapmış şahısların görevlendirilmesi alt ama doğrudur. Lakin ön seçimle namzet listeleri belirlendiği vakit millet o listeye sahip çıkar. Şuan demokratik bulmuyorum. Her horoz kendi çöplüğünde ötebilmeli. Adayların diğer illere transferini demokratik bulmuyorum. Ben CHP’li olmaktan iftihar duyuyorum. Benden sonra torunlarım diyecek ancak, dedem 100 sene önce CHP’den vekilmiş. Bu bir onurdur. CHP’nin yüzde 25 -30 aralarında sıkışmış olmasını üzüntü ile karşılıyorum. Ben 12 Eylül darbesine değin vekillik yaptım. Gürsel Erol bu duvarı yıktı, inşallah sürdürür” diye konuştu. – ELAZIĞ