Erenler Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Erenler Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Erenler Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erenler Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Belediye Başkanı Cavit Öztürk imar barışı hakkında uyarılarda bulundu.

Erenler Belediye eylül ayı meclis toplantısı geniş katılımla yapıldı. Gerçekleşen toplantıda Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk imar barışı hakkında uyarılarda bulundu. Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve çarpık kentleşmeye müsaade edilmemesi için yapılan hiçbir yapıya müsade verilmediğini belirterek vatandaşların bu konuda cezai yaptırımlarla karşısında karşıya kalacaklarını dile getirdi.

İzinsiz yapılaşmanın önüne geçilmesi namına uyarılarda bulunan Başkan Öztürk, imar barışı için ifade edilen yapıda uydu fotoğrafları arazi saptama çalışmaları yapıldığını belirtti. Öztürk, “Ruhsatsız binaların tescil altına alınması ve çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için başlatılan imar barışı kanunu 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için geçerlidir. Bu süreci fırsat bilip bu tarih sonrasından yapımına başlanan binalar belediyemiz tarafında yapılan gerek arazi tespit çalışmaları lüzum uydu fotoğraflarından tespit edilecektir. Belediye olarak katiyen böyle bir kanunsuzluğa izin vermeyeceğiz. İmar barışı edilerek yapılan kaçak yapılaşmaya katiyen hoşgörü gösterilmeyecektir. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapımına başlanarak İmar Barışı bahanesi ile usulsüzlük yapanların canı yanacak” dedi. – SAKARYA