Erdoğan’dan Döviz Açıklaması: Ekonomimiz Üstünde Tereddüd Bulutları Oluşturmaya Çalışıyorlar

Erdoğan'dan Döviz Açıklaması: Ekonomimiz Üstünde Tereddüd Bulutları Oluşturmaya Çalışıyorlar
Erdoğan'dan Döviz Açıklaması: Ekonomimiz Üstünde Tereddüd Bulutları Oluşturmaya Çalışıyorlar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Erdoğan, Türkiye-Kırgızistan Meslek Forumu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’ye gerçekleştirilen hesaplı saldırıları değerlendirdi. Erdoğan, ”Kur manipülasyonuyla, Türkiye’nin enerjik ve sağlam ekonomisi üstünde belirsizlik bulutları oluşturmaya çalışıyorlar.” dedi. S-400 anlaşmasına ilişkin konuşan Erdoğan, ”Kusura bakmayın, birilerinden izin alacak değiliz.” diye konuştu.

HESAPLI SALDIRILAR

Ekonomik saldırılara ilişkin konuşan Erdoğan, ”Kur manipülasyonuyla, Türkiye’nin kuvvetli ve sağlam ekonomisi üstünde belirsizlik bulutları oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle uluslararası ticaretin dolara bağımlılığı gitgide artarak daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Bizler artık aramızda yerli ve ulusal parayı göstermek suretiyle doların egemenliğine bir kere yavaşça son vermemiz gerekiyor.” dedi.

SAKIN İNANMAYIN

Kredi sınıflandırma kuruluşlarına değinen Erdoğan, ”Bunların her adımı politiktir. Bunlar cambazdır. Sakın cambazlara inanmayın.Türkiye olarak, savunma sanayi öncelikle elde etmek üzere, ekonomidede bağımsızlığımızı bütün anlamıyla tesis etmekte kararlıyız.” dedi.

IZIN ALACAK DEĞİLİZ

Erdoğan, ”Biz Rusya ile S-400 anlaşması yaptık. Birileri bundan rahatsız oluyor. Kusura bakmayın, birilerinden müsade alacak değiliz.” diye konuştu.

FETÖ UYARISI

Erdoğan, “Tabii bu süreçte ikili iş birliğimizi zehirleyen, burada tüm Kırgız kardeşlerime de özellikle hitap ediyorum, FETÖ yılanının başını ezmemiz ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor. 15 Temmuz’da bize darbe hareketini yapan bu FETÖ yılanı ve yılanları yarın Kırgız kardeşlerimize ve Kırgızistan’a da böyle bir şeyi yapacağından endişe ederiz. Onun için bunu söylüyorum. Çünkü biz durum doğmadan bunun haberini verelim çünkü biz kardeşiz.” dedi.

KIRGIZİSTAN İLE HESAPLI İLİŞKİLER

Erdoğan, “Şu an itibarıyla 500 milyon doları zeka bulmayan ticaret hacmimiz bize yakışmıyor. Takriben 6 milyon civarında nüfusa sahip Kırgızistan, 81 milyon nüfusa sahip Türkiye toplamda 87 milyon yapar. 87 milyonluk bu iki kardeş ülkenin insan potansiyeli olarak bu ticaret hacmi tatmin edici yok. İnanıyorum ki biz bunu artıracağız ve belirlediğimiz maksat 1 milyar dolara da ulaşacağız.” dedi.

TÜRK MESLEK ADAMLARINA SESLENDİ

Türk meslek adamlarının, Kırgız muhataplarıyla potansiyel iş birliği imkanlarını ele almak üzere bu salonda bulunduklarını belirten Erdoğan, bugün sektörel anlamda iş adamlarının birbirleriyle toplantılar yapacağına inandığını dile getirdi.

Burada tekstilden tarıma, müteahhitlikten enerji ve madenciliğe, sağlıktan turizme kadar geniş bir alanı temsilci iş adamlarının olduğuna değinen Erdoğan, “Her iki ülke iş adamlarının bu toplantı vesilesiyle yeni ortaklıkların kapılarını aralamalarını özellikle temenni ediyorum. Buradan öncelikle Türk iş adamlarına sesleniyorum, Kırgızistan dost ve kardeş bir ülkedir. Yatırımlarınızda gelin bu ülkeye öncelik verin. Kırgızistan’a yapacağınız yatırımlarda yalnızca Kırgızistan pazarını göz önünde bulundurmayın. Buraya yapılan yatırımlar Avrasya Gümrük Birliği nedeniyle Kazakistan, Rusya ve Beyaz Rusya pazarlarına da hitap edecektir. Hatta Çin pazarı da göz ardı edilmemelidir.” değerlendirmesinde bulundu.