Erdoğan: Şu anda çok garip bir senaryo ortada

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Adıyaman’da bu gece 03:34’te 5,1 şiddetinde malum deprem oldu. Çok şükür can kaybı yok, 13 yaralımız var. Maddi hasarlar da zaten giderilir.

Seçim kanunundaki değişiklik paketi başta olmak üzere tatile girmeden yapmamız gereken çok önemli çalışmalar var. Bunları süratle tamamladıktan sonra hemen seçim çevrelerine dağılacak, inşallah sahada gece gündüz çalışmaya başlayacağız.

Milletimizin ve tüm çocuklarımızın dün coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum.

“GERÇEĞİ TEKRAR HATIRLATMAK İSTİYORUM”

Dün meclis genel kurulunda şahit olduğumuz görüntüleri, yapılan tartışmaları tasvip etmediğimi bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalıklı siyasetlerini, ülkemizin milli bayramını zehirlemek için kullananları buradan şiddetle kınıyorum. Milletimizin 15 Temmuz destanını önemsizleştirmek, kendisinin o gece darbecilerin açtığı yoldan kaçtığını gizlemek isteyen zatın hezeyanları artık şehitlerimize saygısızlık boyutuna ulaşmıştır. Dün yalan yanlış ifadeleri kullananlara ben buradan gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum.

15 temmuz gecesi i saat 23:17, ana muhalefetin başındaki zat Atatürk Havalimanı’nda. Orada tankların başlarındakilerle görüşmeler yapılıyor, sonra tanklar yolu açıyor ve Bay Kemal oradan Bakırköy’e kaçıyor. Ve Bakırköy belediye başkanının evinde misafir ediliyor. Orada kahvesini yudumlarken bir taraftan da gelişmeleri takip ediyor.

“DÜN ORADA BİR TERBİYESİZ VARDI”

Tabi biz daha sonra Marmaris’ten Atatürk Havalimanına geliyoruz.  Benim Marmaris’ten gelişimin nasıl olduğunu, dün orada bir terbiyesiz vardı. Nasıl olduğunu nasıl biliyorsun? Olayı yaşayan benim. İnsanda ahlak denilen bir şey olur.

Dün orada bir terbiyesiz vardı, kalkıp İstanbul emniyet müdürüyle şöyle konuşmuşuz, oraya da böyle inmişiz. İnsanda izan ahlak denen bir şey olur. Sen 23:17’de oradasın, biz ise Marmaris’ten oraya uçağımızla geliyoruz.

İndikten sonra on binler orada. Sen CHP’lileri kandırabilirsin, ama o on binleri kandıramazsın. Siz her zaman kuyruğu kıstırıp kaçtınız zaten. Sizler Bağdat Caddesi’nde alkışlayanlardan oldunuz. Ve o gece bütün bu olaylar olduktan sonra, o gece 16 saat süren bu operasyonu biz bizzat havalimanında yönettik. Bay kemal, sen neredeydin o saatlerde? Sen kahve yudumlarken, biz Atatürk Havalimanı’nda bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım ve tüm o milli kahramanlarla beraber oradaydık.

Ertesi gün Cuma ve biz oradan ayrılmadık. Operasyon bitti, bitene kadar orada biz dimdik durduk. Genelkurmay’ı vekaleten orada Ümit Paşa’ya verdik. Bay Kemal bunları biliyor musun?

Dün baktın ki cumhurbaşkanı balkonda oturuyor, konuşma yok. Oradan bol bol sallıyorsun. Ve edepsizce el kol hareketi yapıyorsun. Sen bu el kol hareketini, yaptırmam ya… AK Parti genel başkanına belki yapabilirsin, ama bu ülkenin cumhurbaşkanına yapamazsın. Bir defa haddini bileceksin. Ama bunlarda böyle bir şey yok. Böyle bir ahlak anlayışı yok. Dolayısıyla da dün tabi oradaki gelişmeler gerçekten bir afet, bir felaketti.

“HER ŞEY OLABİLİR”

Önce Bay Kemal 15 tane adamını gönderdin sen sözde İYİ Parti’ye. Peki bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Parti’yi kabul etti mi? Kabul etmedi, niye? Dün baktım ki sözde İYİ Parti’nin koltuklarında senin 15 adamın yok, hala CHP koltuklarında duruyor. Niye oraya gitmediler? Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Demek ki anlaşamadın, ikna edemedin. Ve bundan sonra senaryo nasıl çalışacak bilemiyorum. Her şey olabilir onu da söyleyeyim. Ama sözde İYİ Parti, dün orada bir üç dört kişi vardı. Arka koltuklar boş, onlar nerede? Onlar CHP grubunun sıralarında. Ama böyle bir fırsat oldu ve bu fırsatı sözde İYİ Parti değerlendirmiş oldu.

“ÇOK GARİP BİR SENARYO ORTADA PİYASADA”

En güzeli şu, şu anda çok garip bir senaryo ortada piyasada. Hafta sonuna kadar bakalım nasıl oynanacak. Bizim böyle bir sıkıntımız hamd olsun yok. Biz bu konuda adımımızı atmışız, bir taraftan manifestomuzu bir taraftan seçim beyannamemizi hazırlıyoruz ve yoldayız. İlkini ayın 6’sında açıklayacağız bu manifestomuz olacak. Ardından da inşallah aday tanıtım toplantımızda da seçim beyannamemizi tüm milletimize açıklama imkanını bulacağız.

DEVAMI GELİYOR…

.