Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz

Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz
Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

“TESLİM OLMAYACAĞIZ”

ABD ve Türkiye aralarında yaşanan krize değinen Erdoğan,“Trabzon’dan duyuru ediyorum, oyununuz gördük ve meydan okuyoruz. Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şu anda para ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna açık ifadeyle ekonomik savaş derler. Teslim olmayacağız. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de diğer yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BUNUN NORMAL TÜRKİYE’YE IŞLEM ÇEKMEKTİR”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne meydana çıkan satır başları:

Döviz kurunun 15 Temmuz öncesi 2,8 liradan 6 lirayı geçmesinin ne idareli ve akla yatkın izahı vardır. Hesaplı hiçbir sebebi değil. Bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir. Amacı ülkenin savunma mekanizmalarını etkisiz ülkü getirerek Türkiye’yi tüm alanlarda temsilcilik almaktır.

Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz

“CEVABIMIZI YENİ İTTİFAKLARA YÖNELEREK VERİRİZ”

Ben senin stratejik ortağınım. Seninle Afganistan’da, Somali’de, Bosna’da beraber olduk. Böyle stratejik bir ortağını YPG/PYD gibi terör örgütlerini sahiplenerek bir kenara nasıl koyarsın? Bir papaz için 81 milyonluk Türkiye’yi feda ediyorsun. Gereği neyse bir hukuk devleti olarak onu yaparız. Kalkıp da talimatla Türkiye’ye boyun eğdiremezsiniz.

Gördük oysa, hukuk dilinden anlamıyorlar. Başka dilden anlıyorlar. Biz o dilleri de konuşmasını biliriz. Biz hukuk diliyle konuşmaya devam edeceğiz. Bütün dünyaya ticaret savaşı açanlara cevabımızı yeni ittifaklara, pazarlara yönelerek veririz. Demir çelikte vergileri artırıyor. Dünya Ticaret Örgütü kuralları içinde böyle bir şey değil.”