Erdoğan: Göçebe Oyunları 2020’de Türkiye’de düzenlenecek

Erdoğan: Göçebe Oyunları 2020'de Türkiye'de düzenlenecek
Erdoğan: Göçebe Oyunları 2020'de Türkiye'de düzenlenecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Kırgızistan ziyaretine ilişkin değerlendirmede yer alan Erdoğan, ziyaretin iki ülkenin ortak geçmişlerinden şiddet alan ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacağına inandığını belirtti.

Başkan Erdoğan, ziyarette mevkidaşı Sooronbay Ceenbekov ile gündemlerindeki tüm konuları değerlendirdiklerini, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4. toplantısını gerçekleştirdiklerini ve FETÖ ile mücadelede atılabilecek ortak adımları ele aldıklarını aktardı.

4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI TÜRKİYE

İki ülke aralarında siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri geliştirme konusunda müşterek kararlılığı gördüklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Meslek forumunda yatırımları özendirme edecek her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğumuzu açıklama ettik. Kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek olan Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin açılışını gerçekleştirdik. 3. Göçebe Oyunları’nın açılışına katıldık. Kırgızistan’ın dünya kültür mirasına kazandırdığı bu oyunları 2020 yılında inşallah ülkemizde düzenleyeceğiz.

Çolpan-Ata’da gerçekleştirilen Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi’nde diğer üye ülke devlet başkanları ile birlikte, başta kendi para birimlerimizle ticaret önerimiz almak üzere yöresel ve küresel konuları değerlendirdik. Kırgızistan ziyaretimizin ikili ve bölgesel ilişkilerimizde uğurlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Samimi misafirperverlikleriyle bizlere ev sahipliği yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Ceenbekov’a ve kardeş Kırgız halkına şükranlarımı sunuyorum.”