Erdoğan: Enflasyon tek haneye inecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin hızlı bir toparlanma süreci içinde olduğunu belirterek, “Enflasyon her ne kadar çift haneye çıktıysa da önümüzdeki aylarda inanıyorum ki tek haneye inecektir” dedi.

Dün AK Parti Genel Merkezi’nde 117. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ile ilgili şu mesajları verdi:

YÜZDE 7 BÜYÜME

Ekonomide hızlı bir toparlanma süreci içindeyiz, hamdolsun. Şu anda yıllık ihracatımız 152 milyar dolara ulaştı. 158’e kadar çıkmıştık malum, inşallah şimdi onu yakalayıp aşmamız lazım. İşsizlikte hızla tek haneli rakamlara doğru gidiyoruz. Enflasyon ağustosta çift haneye çıktıysa da önümüzdeki aylarda inanıyorum ki tek haneye inecektir. Üretimde ümit verici artışlar yaşanıyor. Büyümeyle ilgili olarak öncü rakamlar ikinci çeyrek için yüzde 7 civarında bir performansı işaret ediyor. Turizmde yeniden yüzde 70, 80’lik doluluk oranlarını gördük. Şu anda Antalya, İstanbul, Bodrum, doluluk oranlarında çok çok iyi bir konumda. İnşallah bu olumlu gelişmeler her geçen ay artarak sürecektir. Hükümetimiz ve partimiz ortaya koyduğumuz çalışmalarla ülkemizi büyüterek, güçlendirerek hedeflerimize doğru adım adım ilerliyoruz.

EMEKSİZ ZAFER KAZANILMAZ

Emek vermeden, terlemeden, hak etmeden hiçbir başarı, hiçbir zafer kazanılamaz. Yeni başarılar, yeni zaferler için hep birlikte daha çok çalışacağız. Hükümet çalışacak, belediyelerimiz çalışacak. Bu çalışmanın ötesinde bir şey istiyorum sizlerden bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, halkımızın gönlünü kazanmak, buna çok gayret edeceğiz.

MAZLUMLARA GÜÇLÜ DESTEK

Bizi güçlü kılan yakın çevremizden başlayarak, dünyanın her köşesindeki mazlumlara, mağdurlara verdiğimiz güçlü destektir. TİKA, AFAD, Kızılay gibi kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle dünyanın neresinde ve her ne sebeple olursa olsun yardım bekleyen herkese imkanlarımız ölçüsünde el uzatmanın çabası içinde olduk. Bu çerçevede Güney Amerika’dan Afrika’ya, Orta Asya, Kafkasya’dan Avrupa ve Balkanlar’a dünya üzerinde faaliyet yürütmediğimiz bölge neredeyse kalmadı.

6.2 MİLYAR $’LIK YARDIM

Türkiye’nin milli gelirine oranla dünyada en fazla kalkınma yardımı yapan ülke haline geldiğini kaydeden Erdoğan, “Bu büyüklükte bir kaynağı yardımlara ayırmak bizim için külfet veya israf değildir. Tam tersine bu, bizim için hem insani bir görev hem de vefa borcudur. Çünkü yardım faaliyetleri yürüttüğümüz ülkelerin pek çoğundaki halkların geçmişte bize hem muhabbetleri hem de sembolik düzeyde bile olsa yardımları vardır” dedi. Geçen yıl yapılan kalkınma yardımları tutarının 6.2 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, bu yıl rakamın çok daha yüksek olacağını anlattı.

AVRUPA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ

Türkiye’de 3 milyon sığınmacı olduğunu anımsatan Erdoğan, Türkiye’nin şu ana kadarki harcamasının 30 milyar doları aştığını, Avrupa’nın bu süreçte Türkiye’ye 850 milyon euro verdiğini söyledi. Avrupa’nın sözünü yerine getirmediğini ifade eden Erdoğan, “Temmuz 2016’da 3 milyar euro vereceklerdi. Aynı yılın sonuna kadar bir 3 daha vereceklerdi. Sözlerini tutmadılar. Niye, kendilerine yakışanı yapıyorlar. Bunları söylediğimizde bize ‘Kenarda hazır’ diyorlar. Hazırsa ver. Bu para bizim bütçemize girmiyor. Kızılayımıza geliyor. Yapılan harcamalarda kullanılıyor. Hadi sözünüzün gereğini yapın” diye konuştu.