Erdoğan balık sezonunu açtı

Erdoğan balık sezonunu açtı
Erdoğan balık sezonunu açtı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kireçburnu’ndaki açılışta vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, av sezonunun bereketli geçmesi için dua etti.

400 BİN TONA YAKIN ÜRÜN TEDARIK EDİLİYOR

Sahilde bekleyen balıkçılar ve vatandaşlara bir konuşma yapan Erdoğan, “Allah’tan av sezonunun verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda denizden 300-400 bin ton balık ve su ürünü tedarik ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Denizde kısmetinizin arkasından geçireceğiniz günler, haftalar ve aylar her tarafında ağlarınızın daima batmış çıkmasını diliyorum. Böylece keza sizlerin bilhassa kazancı bol olacak ayrıca de vatandaşlarımız uygun fiyatlara balık tedarik edecektir.” şeklinde konuştu.

Erdoğan balık sezonunu açtı

“AV YASAĞINA MUTLAKA RİAYET ETMELİYİZ”

Erdoğan, birey başı balık tüketiminin artmasını özlem ettiklerini vurguladı.

Bilinçli avcılıkla denizlerimizi temiz tutarak, karaya çıktıktan sonraki gizleme ve yayma kanallarını geliştirerek milletimizin yeniden balıkla buluşturulmasını istediğini açıklayan Erdoğan, “Hele hele balıkların çoğaltma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz. Yasaklanmış dönemde avcılık yalnızca balıkçılarımızın değil, topyekun milletin geleceğinin çalınması demektir. Hiçbir kanun, polisiye tedbir sizlerin bilhassa kendi aranızda kuracağınız otokontrol sistemi değin etkin olamaz. Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolay, bahtınız açık olsun.” dedi.