Erbil’de hamle: 9 ölü, 30 yaralı

Erbil'de hamle: 9 ölü, 30 yaralı
Erbil'de hamle: 9 ölü, 30 yaralı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lokal medyada yer alan haberlere tarafından, Erbil kentine alt Koysancak ilçesinde İran-Kürdistan Halkçı Partisi (İKDP) kampına toplantı sırasında füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda, İKDP askeri kanadından 9 birey öldü, üst seviye yetkililerden Mustada Mevludi’nin de aralarında bulunduğu 30 birey yaralandı.

KEŞIF UÇUŞUNUN ARDINDAN SALDIRI

ÖTE YANDAN İKDP’den yapılan açıklamada söz konusu hamle doğrulandı, hücum sonucu ölü ve yaralıların olduğu bilgisi paylaşıldı ama, sayısı belirtilmedi.

Açıklamada, İran’a ait insansız hava araçlarının bölgede buluş uçuşu yaptıktan sonra laf konusu kampa yoğun bir saldırı düzenlediği iddia edildi.

Erbil'de saldırı: 9 ölü, 30 yaralı

İran göre konuyla ilgili hemen şimdi bir açıklamada yapılmadı.

İran’a muhalif İKDP, 1996’dan bu yana Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ’nin (IKBY) Erbil kentindeki kamplarda faaliyet gösteriyor. O tarihten bu yanlamasına İran’ın ilk önce bu büyüklükte bir hücum gerçekleştirdiği belirtiliyor.

İran Devir Muhafızları Ordusundan yapılan yazılı açıklamada da ülkenin batısındaki Kürdistan eyaletine yan Merivan kırsalında, terör örgütü PJAK’a karşısında dün akşam saatlerinde operasyon başlatıldığı belirtilmişti.