Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Maden Ocağına İndi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Maden Ocağına İndi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Maden Ocağına İndi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak’ta ziyareti kapsamında maden ocağına inerek işçilerin sofrasına konuk oldu. Dönmez, güvenlikle ilgili kuralları arttırdıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllara tarafından iş kaza oranımız düştü” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberinde AK Parti milletvekilleri, Vali Ahmet Çınar ve protokol üyeleri ile birlikte Zonguldak ziyareti kapsamında TTK’ya ait Kilimli Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’ndeki maden ocağına indi. Bakan Dönmez, maden ocağı ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, “Ocağa girmeden önce bakan müdür ayrımı yapmaksızın teçhizatını taktılar. Zorunlu başvuru eğitimlerini aldık. Bu benim için birincil yok, üniversite yıllarımda da teknik inceleme için girmiştim. Derhal defalarca birlikte gireceğiz, aşağıda emekçi kardeşlerimizin sofralarına müşterek olacağız. Bizim için önce emniyet. Son dönemde güvenlik ile alakalı kurallar gitgide mevzuat bazında artırdık. Denetlemeleri de artırdık. Geçtiğimiz yıllara tarafından meslek kaza oranımız düştü. Sayısal rakamlar vermiyoruz nazar değmesin diye. Gönül ister ki sıfır iş kazası ile bu işleri yapabilmek. Bu vesile ile biz madenlerimizde meslek kazası dolayısıyla hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Onların yakınlarına da sabırlar diliyoruz” diye konuştu.

Bakan Dönmez, açıklamalarının peşinde -150 koduna inerek ayakbaşı bölümünde maden işçilerinin sofrasına konuk oldu. – ZONGULDAK