Elazığ’da kurban timi göreve hazırlanmış

84 takvim İtalyan gemisi İstanbul'da
84 takvim İtalyan gemisi İstanbul'da
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban yakalama timi antrenmanla bayrama hazırlanıyor

Fotoğraflar: ANADOLU AJANSI

1/19

Her sene Kurban Bayramı’nda görmeye alışkın olduğumuz “kaçan kurbanlar” haberleri haberleri gibi “kurban yakalama timleri” de bir klasik haline geldi.

2/19

Erzincan’da, belediye görevlilerince oluşturulan kurban yakalama timi, kaçan kurbanlıkları, kementli atlı görevlinin yanı sıra drone ve ATV yardımıyla yakalayacak.

3/19

Kentte, belediye tarafından Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıkların yakalanabilmesi amacıyla belediye görevlilerinden “kurban yakalama timi” oluşturuldu.

4/19

Bayram öncesi eğitimden geçen ve 6’sı silahlı, biri atlı, 2’si ATV biri de drone kullanıcısı olan 10 karakter ekip, kurbanlıkların dürüst ve etkili müdahale teknikleriyle yakalanması için antrenmanlara başladı.

5/19

Erzincan Vedat Çimen Spor Tesisleri’nde sürdürülen antrenmanlarda, kaçan kurbanlıklara ucunda halka olan ip ile kement atmayı ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edileceğini uygulamalı öğrenen takım, günde 6 kilometre koşunun yanı sıra şınav ve mekik çekme gibi fiziksel dayanıklılığı artıran araştırmalar da yapıyor.

6/19

Özellikle araçların giremediği gizli sokaklarda atlı takım ve drone ile takipler gerçekleştirmeyi hedefleyen tim, antrenmanlarını bayrama değin uyumlu devam ettirecek.

7/19

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, antrenmanları izledikten daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklara başladıklarını anlattı.

8/19

Bu çerçevede kurbanlıkların sevki esnasında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek için oluşturdukları kurban yakalama timinin antrenmanlara başladığını aktaran Başsoy,

9/19

“Personelimizin elinde drone ile hayvanları uzak vurup uyuşturarak kurban yerine götürebileceğimiz uyuşturucu özellikli silahlar ve ATV’lerimiz olacak.

10/19

Bunun yanına beygir üzerinde kement atıp kurbanı yakalayabilecek bir süvari sınıfı ekibimiz olacak” dedi.

11/19

Başsoy, bayramda kaçan kurbanlıklar konusunda vatandaşa yardım edecek timin çoktan antrenmanlarına başladığına muhabere ederek, “İnşallah 21 Ağustos günü Kurban Bayramı’na hazırlanmış olarak girmiş olacağız” dedi.

12/19

Kurban timinin ekip şefi Ertuğrul Telli de “Bayramın yaklaşmasından nedeniyle bu yıl de kondisyon çalışmalarımıza iki hafta önce başladık.

13/19

Hayvanı en kısa zamanda nasıl etkisiz ülkü getirmek için arkadaşlara burada veri veriyoruz.

14/19

Kondisyon çalışması ile şınav çekiyoruz. Günlük 6 kilometre koşuyoruz, kement atıyoruz.

15/19

Hayvanı kaçan kurbanlığı en kısa vakit da etkisiz ülkü getirmek için çaba veriyoruz” diye konuştu.

16/19

17/19

18/19

19/19