Elazığ Büyük Kasaba Hastanesi hizmet vermeye başladı

Elazığ Büyük Kasaba Hastanesi hizmet vermeye başladı
Elazığ Büyük Kasaba Hastanesi hizmet vermeye başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’daki Kent Hastanesi de hizmete girdi

Fotoğraflar: ANADOLU AJANSI

1/23

Elazığ Şehir Halkı Hastanesi, 5 yıldızlı otel konforundaki donanımı ve afiyet alanındaki son teknolojiye sahip cihazlarıyla şifa arayan hastalara dünya standartlarında hizmet vermeye başladı.

2/23

Sağlık Bakanlığı tarafından 2003’te uygulamaya konulan “‘Sağlıkta Mutasyon”ün ikinci fazını yaratıcı büyük kasaba hastanelerinin altıncısı Elazığ’da açıldı.

3/23

Türkiye’nin sağlık sektöründe bugüne değin gerçekleştirdiği en büyük projeler olarak adlandırılan büyük kasaba hastanelerinden biri olan Elazığ Kent Hastanesindeki 227 poliklinik ile ivedi servisler dahil tüm birimler hizmet veriyor.

4/23

Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini en üst seviyede tutmak için özenli bir çalışma sergilenirken, yürüyemeyen, yaşlı ve engelli hastalar ile acil servise getirilen çocuklar, elektrikli ve akülü araçlarla taşındı. Hasta ve yakınlarının balonlar ve ikramlarla karşılandığı ilk günde maskot karakterler, çocukları eğlendirdi.

5/23

Rönesans Sağlık Durumu Yatırımın, ulus-özel meslek birliği projeleri zarfında yapımını üstlendiği Elazığ Şehir Halkı Hastanesi, 355 bin metrekarelik kapalı alana sahip bulunuyor.

6/23

Elazığ İl Afiyet Müdürü Cahit Polat, kente her yönden büyük değerinde kazandıracak şehir halkı hastanesine vesile olan ilk önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan almak üzere Sıhhat Bakanlığına teşekkür etti.

7/23

Elazığ’ın şehir halkı hastanesiyle birlikte bölgenin sağlık merkezi haline geleceğini ifade eden Polat, “Çok şükür her şey gayet yolunda ilerliyor. Hastalarımız geliyor, fazla mutlular, memnunlar. Onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Kent Hastanesi ile sağlık durumu hizmetinde kalite üstteki seviyeye çıktı. Bu, tüm halkımıza yansımış bulunmakta. İnşallah bundan sonradan burada fazla kaliteli bir afiyet hizmeti vermeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

8/23

Polat, Elazığ Şehir Hastanesi kampüsü içerisinde 524 yataklı Genel Hastane, 300 yataklı Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi, 64 yataklı Psikiyatri, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 50 yataklı Tutsak Adli Psikiyatri Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yer aldığını dile getirdi.

9/23

Bunların dışarıda özellikli afiyet hizmeti sunulacak birimlerin de kurulduğunu aktaran Polat, bu birimlerde organ nakli, tüp bebek, iyot tedavisi, radyasyon onkolojisi, alternatif tıp, nükleer tıp, palyatif bakım gibi alanlarda tedavi hizmetleri verileceğini bildirdi.

10/23

Polat, şöyle devam etti:”Hastanemiz bin 38 yataklı bir hastane, 227 polikliniğimiz, 37 ameliyathanemiz, 26 hemodiyaliz ünitemiz, 160 yoğun bakım ünitemiz var. Tüm hasta odalarımız kaliteli oda. 169 çift kişilik odalar, diğerleri tek keşilik odalar. 16 suit odamız bulunuyor. Büyük Kasaba hastanemiz sahiden 5 yıldızlı bir otelden daha lüks.”

11/23

Tedavi için hastaneye gelen İbrahim Poyraz da kent hastanelerinin vatandaşa daha kaliteli sıhhat hizmeti verilmesi amacıyla bugüne değin atılmış en büyük adım olduğunu belirtti.

12/23

Vatandaş olarak bundan büyük hoşnutluk duyduklarını ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:

13/23

“Hastane birincil girişte bir otel hissi verdi bana. Ülkemizde böyle bir hastanenin olacağı hayal deha edilemezdi fakat istenince oluyormuş. İnsanımız buna bedel. Allah devletimize baskı şiddet versin. Geleceğimiz aydınlık, pek görüyorum, daha da iyi olacak inşallah. Mutluyum tabii oysa böyle bir hastanede tedavi olmaktan, böyle bir ortamda sağlık durumu hizmeti almaktan. Çalışanların yüzü gülüyor çünkü etraf çok nezih. Bu olumlu tesir çarpan etkisi yapacaktır. Ülkemize uğurlu ve şanslı olsun.”

14/23

Pınar Mutluay da hastanenin beklediğinden daha da olduğunu dile getirerek, “Fazla beğendim, gerçekte çok büyük bir hastane, milletimize hayırlı şanslı olsun.” dedi.

15/23

Türkan Hüküm de hastanenin yanında bahşedilen hizmetin de kaliteli olduğunu söyleyerek, “Yaşlı olduğum için girer girmez kapıda tekerlekli sandalye ile karşıladılar, ilgi gösterdiler. Gözlerim iyi görmüyor. Allah emeği geçenlerden razı olsun.” diye konuştu.

16/23

17/23

18/23

19/23

20/23

21/23

22/23

23/23