Ekonomist Bahçeli, Hükümete 10 Maddelik Öneri Sıraladı

Ekonomist Bahçeli, Hükümete 10 Maddelik Öneri Sıraladı
Ekonomist Bahçeli, Hükümete 10 Maddelik Öneri Sıraladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parti genel merkezinde basın toplantısı aranjör MHP Lideri Devlet Bahçeli, gündemdeki konulara ilişkin kayda değer değerlendirmelerde bulundu.

HÜKÜMETE 10 MADDELİK ÖNERI

Türkiye’ye karşın tavrı yüzünden ABD Başkanı Donald Trump’ı sert sözlerle eleştiren Bahçeli, hükümete 10 maddelik öneride bulundu.

İşte Bahçeli’nin 10 maddelik önerisi;

– Tasarruf tedbirleri alınmalı

– Arz artırılmalı

– Merkez Bankanı gerekli müdahalelerde gecikmemeli

– Döviz cinsinden yapılan ödemeler her tarafta yapılandırılmalı

– Cari yorumlama mücadele edilmeli

– İflasların önüne geçilmeli

– Imal artırılmalı

– Hesaplı seferberlik duyuru edilmeli

– Küresel itttifak ve ilişki ağları her tarafta değerlendirilmeli

– Yerli ve ulusal ürünlerin üretilmesine öncelik verilmeli

Bahçeli’nin açıklamalarından bir kesit;

“Ticaret savaşının fitilini tutuşturarak küresel savaşı tetiklemişlerdir. Kanada, Meksika, AB ülkeleriyle anlaşmazlığa düşmüştür. Çin ile rekabet içine girmiştir. Beyaz Saray’a çöreklenen dikkatsiz yönetim zihniyeti Çin’e ilave vergi uygulamayı tercih etmiştir. Kuzey Kore devlet başkanı bile daha gerçekçidir. Trump’ı en başta ABD halkı sorgulamalıdır. Bu gidişle ABD okyanusun karşısındaki düşman kampı olarak sivrilecektir.

“KURLA KURULMADIK”

ABD’nin Türkiye hazımsızlığı ileri boyuttadır. İstiyorlar ancak ağızlarına bakalım, karşılarında el pençe divan duralım. ABD, Türk milletini ya tanımıyor, ya tanımak istemiyor. Hiçbir güce tamah edemeyiz, hiçbir tehdide bitmiş demeyiz. Türk milleti zulme iki taraflı olmaz, zalime gözyummaz. Idareli darbecilere, faiz lobilerine sonu işkence da sefa da olsa eyvallah etmez. Biz kurla kurulmadık, dövizle devrilmeyiz.

Türkiye’de beygir koşturmayı, hesaplı çakalların özgür dolaşımını arzuluyorlar. Başaramayacaklar, Türk milletini yenemeyecekler, bu savaşı muzaffer yenemeyecekler. 1915’te Çanakkale’yi geçemediler, 2018’de Ankara’yı geçemeyecekler. Biz kuru ekmek, kuru soğanla da yaşamasını biliriz, yeter fakat bağımsız yaşayalım. Diğer Türkiye yoktur.

“EDERİ 1 DOLAR EDEN HAİNLERİN…”

Ederi 1 dolar eden hainlerin havaya uçması, düşmanlıktır, düşmana da ne yapılacağı bellidir. Kim hesaplı tribülanstan el ovuşturuyorsa sütünde leke vardır. Doları yükselterek kaldıkları yerden devam için çırpınıyorlar. 15 Temmuz’da atılan bombalarla, pimi çekilen döviz bombası benzer yerde üretim edilmiştir.

Türk milleti bu oyunu da bozmaya muktedirdir. Bu bağımlılığı sorgulamanın bütün vaktidir. Türkiye yeni bir idareli modeli tartışmalıdır. Yabancı anapara gelsin ama getirdiğinden fazla götürmesine müsade veremeyiz. Biz hafıza sağlığı anlaşmazlığa neden olan bir siyasetçinin mesajlarına mı, milletin yüksek erdem ve enerjisine mi dikkat edeceğiz?

“GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR”

Siyasetten ekonomiye, üniversitelerden bürokrasiye kadar cümbür cemaat mesuldür. Sele kapılmış saman çöpü gibi sürüklenemeyiz. Hayranlık duyduğumuz tarihimiz vardır. Biz Türkiyeyiz, her zaman birlikte Türk milletiyiz. 1944’ten beri hegamonya kurmuş dolardan büyüğüz. Dövizle önümüzün kesilmesini dikkate almak perişan bir çılgınlıktır.

Döviz çıktıkça sevinen satılmışlar bellidir. Gün birlik olma günüdür, dayanışma ve yardımlaşma günüdür. Hükümetin, STK’nın, ekonomik aktörlerin dövizdeki ataklara mukavemeti tekdire şayandır. Dövizdeki tırmanışa siyasi ve hesaplı tedbirler devreye alınmaktadır, bundan tatmin duyuyoruz. Ilave parasal yükümlülükleri samimi olarak desteklediğimizi duyuru ediyorum.”