Ekmek Girdileri Yüzde 40 Arttı! Bu Çoğalma Ekmek Fiyatlarına Yansıyacak Mı?

Ekmek Girdileri Yüzde 40 Arttı! Bu Çoğalma Ekmek Fiyatlarına Yansıyacak Mı?
Ekmek Girdileri Yüzde 40 Arttı! Bu Çoğalma Ekmek Fiyatlarına Yansıyacak Mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Endüstriyel Fırıncılar Birliği Üyesi Selim Açık, dolarda çoğaltma nedeniyle ekmek girdilerinin yüzde 40 arttığını, fakat buna karşın zam yapmadan üretime devam edeceklerini söyledi.

İTHAL EDİLEN BUĞDAY SEBEBIYLE EKMEK GİRDİSİ YÜZDE 40 ARTTI

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Endüstriyel Fırıncılar Birliği Üyesi Selim Açık, ülke refahının gelecek için daima ön planda olduğunu vurguladı. Açık, “Ekmek girdileri oluşan ekonomik krizde yüzde 40-50 oranında arttı. Artışın belli başlı nedeni ise yurt dışından ithal edilen buğdaydan kaynaklıdır” dedi.

EKMEĞE ZAM YAPMADAN YERLİ BUĞDAY KULLANILACAK

Devletin ve ülkenin geleceği için icabında zam yapmadan yerli buğday kullanılarak, bayii karlarından bir arz kısıtlamaya gidilerek 1 yıl dayanılabileceğini belirten Selim Açık, “Bu seferberlik için devletin, hükümetin yanına oluruz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN DEFALARCA BİRLİKTE KAOSA GÖĞÜS GERMESİ GEREK”

Hiçbir fırında ABD hammaddesi ve girdisi kullanılmadığına dikkat çeken Selim Açık, “Ülkemizde keşmekeş yaratılması için dış güçlerce yapılan bu operasyonlara defalarca birlikte göğüs gerilmesi gerekir. Bu kargaşalı ortamları fırsat bilip yelken direği aynı gün zam yapan sektörlerinde ekonomiye zarar vermektedirler. Fırıncılar her daim fedakarlık yapmıştır, yapmaya da devam edecektir” ifadelerine yer verdi.