Ecevit’e Yazan Kasa Fırlatan Ahmet Anlamak, Bugünkü Mevcut Tabloyu Yorumladı

Ecevit'e Yazan Kasa Fırlatan Ahmet Anlamak, Bugünkü Mevcut Tabloyu Yorumladı
Ecevit'e Yazan Kasa Fırlatan Ahmet Anlamak, Bugünkü Mevcut Tabloyu Yorumladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2001 krizinde dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in önüne yazan kasa fırlatan Ahmet Çakmak, o gün eylemi yapmakta haklı olduğunu, oysa bugün böylece bir şart olmadığını söyleyerek, “Bu ülkeye işlem çekilmeye çalışılıyor. Böyle bir konuda hainlerin yanında mı duracaksın, devletin yanına mı duracaksın?” dedi.

BİR DÖNEME DAMGA VURDU

Ahmet Iyi Anlamak, 2001’de Başbakanlık binasının merdivenlerinden dönemin Başbakanı Ecevit’in önüne yazan kasa fırlatarak garip bir eyleme imza atmış, “yazan kasa eylemcisi” olarak da hafızalara kazınmıştı. Dalgalı kur sonrası dolar borcu yüzünden mağdur durumda kalan Anlamak’ın bu eylemi, Türkiye’nin içinde bulunduğu idareli krizi gözler önüne sermişti. Anlayışlı Olmak, son günlerde dolar üzerinden Türkiye’ye oyun oynanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye karşın 15 Temmuz darbe girişiminin devamının yapıldığını belirten Çakmak, tankla, uçakla, silahla yapamadıklarını parayla başarmaya çalıştıklarını söyledi.

“BİRBİRİMİZE SARILMALIYIZ”

Dünyayı Trump gibi akli dengesi bozuk bir kişinin yönettiğini kaydeden Anlayışlı Olmak, “Zaten derler ya ‘ısıracak köpek dişini göstermez’ diye. Bu köpek ısıracağını zaten uzun zamandır söylüyordu. Biz köpeğin karşı dikey duracağız, kaçmayacağız, eğilmeyeceğiz. Bugün her ne dek durum Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yapılmış olsa da bu, Türk milletine karşısında yapılan bir operasyondur. Her zamankinden daha artı birbirimize sarılmalıyız, kenetlenmeliyiz oysa bu ülke bugünleri atlatsın” diye konuştu.

“BİZİ DOLAR İLE EDEP ETMEYE ÇALIŞAN HALK MÜZIĞI HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDE KALACAKLAR”

Son yaşanan olayların devlete ve hükümete sahip çıkma fırsatı verdiğini ifade eden Iyi Anlamak, “Biz, hükümetimize, devletimize sahip çıkıyoruz, yanındayız, dimdik de ayakta duracağız. Kimse para, pul ile bizi nezaket edemez. Burası bir hukuk devleti. Bu ülkeden papazı istiyorsun fakat ülkemizde vatandaşların hayatına kast eden, uçaklarla, tanklarla milleti bombalayan insanları koru, onlar hakkında hiçbir şey yapma. Senin orada hukuk var da bizim burada değil mu? Biz ülkemize güveniyoruz. Bizi dolar ile edep etmeye çalışan ahali hayal kirikliği içinde kalacaklar, yaptıklarına utanacaklar. Biz ülkemize sahip çıkmazsak, ‘ülke battı, batıyor, batacak’ gibi söylemlere asalet edersek o gün kaybederiz. Yahut bu ülke, 3-5 kuruşla, doların artmasıyla batacak bir ülke yok” biçiminde konuştu.

“BUGÜN YAZAR KASA ATILACAK BİR KOŞUL YOK”

Ecevit’e yazan kasa fırlatma eylemi hakkında konuşan Bilmek, şunları kaydetti: “Ecevit döneminde acemilik vardı. Ecevit, bir insandı lakin eksik bir hükümetti. Bir ekonomik kriz vardı ve bu ekonomik krizin sebebi yalnızca Ecevit değildi. O güne değin gelen hükümetlerin beceriksizliğinin cezası bir balon gibi Ecevit’in elinde patladı. O gün ben yazar kasa atmakta yüzde yüz haklıydım. Lakin bugün yazan kasa atılacak bir şart yok. Bu ülkeye operasyon çekilmeye çalışılıyor. Böyle bir konuda hainlerin yanında mı duracaksın, devletin yanında mı duracaksın? Bu ince farklı mı dikkate almak lazım. 18 yıldır hepimiz yurttaş olduğumuzu hissettik. Bankaya gidiyorduk adam yerine koyulmuyorduk, ödenti dairesine gidiyorduk adam yerine koyulmuyorduk, hastaneye gidiyorduk adam yerine koyulmuyorduk. Birincil kere biz devletin millete hizmet ettiğini 18 yıldır görüyoruz.”

“BU ÜLKEDE İŞLER HOŞ”

Bugün vatandaşına sahip meydana çıkan bir Cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Çakmak, vaktiyle parasını ödeyemediği için minimum 15 kere nüfus cüzdanını hastanede rehin bıraktığını, şimdi ise böyle bir şeyin muhtemel olmadığını vurguladı. Türkiye’nin 2001 yılı ile kıyaslanamayacak derecede iyi durumda olduğunu dile getiren Anlamak, “Bugün cümbür cemaat maaşını alıyor mu alıyor, işine gidiyor mu gidiyor. Bilet parası 500 TL olan bir konser için millet yer bulamıyorsa, gittiği restoranda yer bulamıyorsa, uçak için yer bulamıyorsa bu ülkede işler fena değil. Bu ülkede işler hoş” ifadelerini kullandı. Anlayışlı Olmak, “Bu yıl ABD’nin sonunun geldiği sene olacak. Çünkü bu yıl dolar dünyada batacak, bitecek. hemen dolarını bozdurmayanlar fazla kötü hüsrana uğrayacaklar” dedi.