Duterte: Ülkemde hoş kadınlar oldukça taciz sona ermez

Duterte: Ülkemde hoş kadınlar oldukça taciz sona ermez
Duterte: Ülkemde hoş kadınlar oldukça taciz sona ermez
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Skandal açıklamalarıyla adından sık sık laf ettiren liderlerden Filipinler Devlet Başkanı Duterte, bu defa ülkesiyle ilgil başka bir acayip yorumlama yaparak şaşırttı.

Davao şehrini ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Duterte, kentte çoğalan taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgili garip açıklamalarda bulundu.

“FAZLA GÜZEL KADINLAR VAR”

Duterte, “Davao’da çok fazla tecavüz olayları yaşandığından bahsediliyor. Hoş kadınlar epeyce tecavüz olayları da yaşanacaktır. Kim birincil talepte yapmak ister ki? Bayan buna izin verir mi ama? Hayır. Kimse birincil seferde istemez. Sinemalarda yaşananlar da tecavüze girmiyor mu? Yandaki erkeği itip, ‘Yok, yapma’ denmez mi? Doğrusu fazla güzel kadınlar var. Peki dişi olmayan yaşlı bir kişinin yanında da olsanız aynı şeyi yapmak ister misiniz?” diye sordu. Salon ise Duterte’ye kahkahalarla yanıt verdi.

Duterte: Ülkemde güzel kadınlar epeyce tecavüz bitmez

‘ŞAKA’ YAPTIĞINI SAVUNDU

Bu açıklamaları sonrasında Filipinler Devlet Başkanı Duterte, eleştirilerin odağında yer aldı. Sözlerinin çarpıtılarak hatalı anlaşıldığını gösteren Duterte, yalnızca ‘şaka’ yaptığını belirtti.

Duterte: Ülkemde güzel kadınlar oldukça taciz sona ermez

“BEN ÜSTLENİRİM”

Gerçekten bu Duterte’nin ilk gafı yok. Duterte daha önce de ülkesinin mümkün ihlallerine karşısında askerlere seslenmiş ve, “Siz düşerseniz ben de düşerim. Ama bu sıkıyönetim, sonuçları ve etkileri konusundaki tek sorumluluk sahibi ben olacağım. Siz işinize bakın, gerisini ben hallederim. İhlaller olursa kendimi hapse atacağım. Eğer üç kişiye tecavüz ederseniz, itirafta bulunur ve ben üstlenirim.” biçiminde bir yorumlama yapmıştı.

‘CİNSEL BAŞARILARIYLA’ ÖVÜNEN SİYASETÇİ

Filipinler Devlet Başkanı Duterte tepki çeken konuşmaları ve “cinsel başarılarıyla” övünen bir siyasetçi olarak biliniyor.